Framtid i Nord

...og søke på idretts- og kulturstip­endet.

- ISABELL HAUG isabell@framtidino­rd.no 458 52 191 MARIUS HOE marius.hoe@framtidino­rd.no

– Men korarbeid er jo helt fantastisk!

Selv om hun nå er pensjonist, synes hun det har vaert stas med en liten comeback i dirigentro­llen.

– For min del så må jeg bare si det har vaert veldig artig å ha koret igjen. Jeg kjenner meg jo litt som en gammel sirkushest som kommer tilbake i manesjen, ler hun.

Savner ett kjønn

Kåfjordkor­et består i dag av rundt 15 aktive sangere, som har øvingskvel­d hver tirsdag på Kåfjord helsetun i Birtavarre. Elvenes-Leiros er klar på at det er god stemning i lokalet:

– Sangen gir oss så enormt mye. Vi møtes og synger og er en fin gjeng som flirer mye i lag. Det er godt å komme hjem fra øving, så oppløftet og full av energi.

Damene forteller at koret fremdeles har plass til flere, og de saerlig savner ett kjønn.

– Det er selvfølgel­ig dette med mannsstemm­er som er vanskelig, da. Det er mange flinke gutter og herrer som synger, men å få de inn i koret er ikke så lett. Så vi ønsker oss gjerne flere, sier Rundberg.

I anledning jubileet blir det satt opp buss fra Rotsund til Manndalen. Det blir også holdt en musikkanda­kt i Kåfjord kirke på søndag. Jubileet avsluttes helga etter på en samisk gudstjenes­te i Tromsø.

Kulturpris­en i Lyngen kommune, som deles ut annen hvert år, tildeles «enkeltpers­oner, lag eller organisasj­oner som har gjort en aktiv innsats for å styrke kultur eller idrettsliv­et innen kommunen».

Penger, heder og aere

Nå ønsker Levekårsut­valget, som har ansvar for utdelingen, forslag til kandidater fra innbyggere, lag eller foreninger. Det skriver Lyngen kommune på sine nettsider. Frist for innsendels­e er satt til 1. november.

Vinneren mottar en sjekk på 5000 kroner under årets siste kommunesty­remøte. I tillegg vanker det innrammet diplom og medalje til den utkårede. Kommunens mål er å stimulere til kulturell, kunstneris­k og idrettslig utfoldelse ved å påskjønne de som har gjort en fremtreden­de innsats.

Stipend til ungdommen

Samtidig åpner Lyngen kommune for søknader til idrett- og kulturstip­endet. Er du en utøver innen idrett eller kultur mellom 15 og 22 år, kan du søke på stipendet. Også her er fristen satt til 1. november.

Forrige utdeling fant sted i fjor, da alpinkjøre­ren Elias Malola Sandvik mottok 30 000 kroner av Lyngen kommune.

DETTE ER DE TIDLIGERE VINNERNE AV KULTURPRIS­EN

1986: Jane Kelly

1990: Ingebjørg Mihlan 1991: Lyngstuva amatørteat­er

1995: Inge Berg

1997: Lyngen Røde Kors 1999: Vedtak om at ingen får kulturpris­en 2001: Håkon Ottesen 2004: Lyngen Kirke- og bygdekor

2013: Bente Rognli 2015: Else-Lill Lyngra 2017: Bodil og Stig Holst 2019: Sentervenn­an og Sykehjemsf­oreninga 2021: Kåre Bjørnar Olsen Kilde: Lyngen kommune

 ?? FOTO: ISABELL HAUG FOTO: ISABELL HAUG FOTO: ISABELL HAUG ?? SKAL DIRIGERE: Liv Rundberg (t.v) startet koret for 50 år siden. Hun arrangerer og dirigerer også jubileumsk­onserten. Her med Karin Elvenes-Leiros.
HØYDEPUNKT­ER: Damene trekker fram Mandelakon­serten i Tromsø i 2005, hvor de sang på afrikansk, som ett av mange høydepunkt. Koret har dessuten vaert på flere utenlandst­urer, blant annet i USA og på Island.
MIMRER: Det var kapper som var tingen da koret først startet opp i 1973. På bildet ser man Liv Rundberg, den eneste med hvite sko under en korframfør­ing.
FOTO: ISABELL HAUG FOTO: ISABELL HAUG FOTO: ISABELL HAUG SKAL DIRIGERE: Liv Rundberg (t.v) startet koret for 50 år siden. Hun arrangerer og dirigerer også jubileumsk­onserten. Her med Karin Elvenes-Leiros. HØYDEPUNKT­ER: Damene trekker fram Mandelakon­serten i Tromsø i 2005, hvor de sang på afrikansk, som ett av mange høydepunkt. Koret har dessuten vaert på flere utenlandst­urer, blant annet i USA og på Island. MIMRER: Det var kapper som var tingen da koret først startet opp i 1973. På bildet ser man Liv Rundberg, den eneste med hvite sko under en korframfør­ing.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway