Framtid i Nord

Men du har noen dager på mental forberedel­se.

- ISABELL HAUG isabell@framtidino­rd.no 458 52 191

Torsdag og natt til fredag er det ventet oppholdsva­er i NordTroms. Men fredag morgen kommer et lavtrykk inn over regionen.

– Det ser ikke ut som om det blir så veldig store mengder som treffer, men det vil bli litt nedbør overalt, mest på kysten, før det mot kvelden går mot oppholdsva­er igjen, sier vakthavend­e meteorolog ved Meteorolog­isk Institutt i Tromsø, Ingvild Villa.

Dagen kommer også med vind opp i frisk bris.

Vaerskifte

Lørdag venter hun spredte regnbyger.

– Det er knyttet litt usikkerhet til plassering­en av lavtrykket, men som det ser ut nå vil Nord-Troms komme unna den verste nedbøren, og da blir det ikke så mye. Lørdag blåser det også litt opp, men regionen kan komme til å ligge i le for mesteparte­n. Hvis ikke kan det også bli nordvest opp i liten kuling. Her får folk rett og slett bare følge litt med, råder hun.

Søndag og mandag venter meteorolog­ene et vaerskifte.

– Vinden dreier nordvest og det kommer inn kjøligere luft fra nord. Selv om nedbøren kommer som regn i lavlandet bør man vaere litt obs hvis man skal over fjelloverg­anger. Her kan nedbøren kanskje komme som snø, sier hun.

Ny sesong

Og det ser ut til at de kalde temperatur­ene holder seg. Villa sier prognosene viser gjennomgåe­nde nordvest hele neste uke.

– Da blir det kjøligere og dermed også muligheter for sludd og snø i lavlandet, først utover i uka.

Meteorolog­en tror ikke folk bør vente så veldig mye lenger før de tenker på å skifte til vinterdekk. – Nå i starten er nok veibanetem­peraturen såpass høy etter flere dager med gode temperatur­er, så snøen legger seg nok ikke med det første. Samtidig ser det jo ut til å holde seg kaldt i neste uke, og da er det ikke mange dagene som skal til. Så det kan vaere lurt å vaere litt ekstra obs framover, avslutter hun.

 ?? FOTO: TORBJØRN O. KARLSEN ?? SNØ: Det går mot vinter, og kommende uke bør man kanskje tenke på å bytte dekk. Dette da det kan komme sludd og snø i lavlandet.
FOTO: TORBJØRN O. KARLSEN SNØ: Det går mot vinter, og kommende uke bør man kanskje tenke på å bytte dekk. Dette da det kan komme sludd og snø i lavlandet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway