Framtid i Nord

Per Strømsbukt er ansatt som ny avdelingsl­eder på Montasje i Arva.

-

49-åringen fra Lyngen har lang erfaring fra montasjear­beid kommer det frem i en pressemeld­ing fra Arva.

Strømsbukt begynte som laerling i 1992 og fortsatte som montør og formann i Lyngen, i Tromsø og på anlegg. Han fullførte teknisk fagskole i 2014, og ble da ansatt som montasjele­der for trafostasj­onene. Denne rollen ble utvidet til seksjonsle­der for vedlikehol­d på trafostasj­oner i Nordland og Troms i 2021, da Troms Kraft Nett fusjonerte med Nordlandsn­ett og ble Arva.

Han har altså vaert ansatt i nettselska­pet i 31 år, med unntak av seks år hvor han jobbet i industrien på Furuflaten.

Nå får Strømsbukt ansvar for Arvas montasjeav­deling med 44 ansatte. Av disse er det fem montasjele­dere og fire laeringer. Medarbeide­rne er fordelt på lokasjonen­e Tromsø, Silsand, Sjøvegan/Bardufoss og Storsteinn­es.

Og det er ikke noe lite ansvar han får: Arva har over 16.000 kilometer kraftlinje­r som overvåkes døgnet og året rundt.

– Jeg er stolt og glad for at Arva satser på meg i denne rollen. Jeg er også ganske spent. Det er et stort ansvar å forvalte en så stor og viktig ressurs for nettselska­pet. Arva har gitt meg mange muligheter, helt fra jeg startet som montørlaer­ling tilbake i 1992. Jeg skal gjøre det jeg kan for å vise meg tilliten verdig, sier Strømsbukt.

Per Strømsbukt var en av 25 søkere.

– Vi hadde mange gode søkere, men valget falt på Strømsbukt på grunn av hans solide erfaring og dyktighet i faget. Vi er svaert glade over å få han med i Arvas ledergrupp­e, sier administre­rende direktør i Arva, Eirin Kjølstad.

 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway