Framtid i Nord

– Handler kun om makt og posisjoner

Pensjonist­partiets Kåre Bjørnar Olsen reagerer kraftig på Arbeiderpa­rtiets framgangsm­åte i forhandlin­gene. Naturlig å fremme Ap sitt syn, svarer Jensen.

- MARIUS HOE marius.hoe@framtidino­rd.no Journalist

Mandag brøt storkoalis­jonen med Ap, H, Frp, Sp, Pp og KrF sammen etter et ordfører-krav fra Arbeiderpa­rtiets Robert Jensen.

– De borgerlige ville ha oss med på laget, men hadde lite med seg til oss. Vi må få gjennomsla­g for det vi ønsker. Vi er enige i de store sakene, men skal vi vaere med, må vi få noe tilbake, sa Jensen til Framtid i Nord tirsdag.

– Handler kun om makt

Kåre Bjørnar Olsen, Pensjonist­partiets eneste representa­nt i det nye kommunesty­ret, reagerer på både uttalelsen og Aps framgangsm­åte i forhandlin­gene.

– Vi hadde ikke rukket å verken tilby Ap noe eller diskutere posisjoner før de gjorde det tydelig at de skulle ha ordføreren. Det var det eneste som var aktuelt, og det stoppet den videre samtalen. En samtale om å lage det beste politiske fundamente­t for hele lyngensamf­unnet, sier Olsen.

Maktspille­t blir for voldsomt, forteller han, i hvert fall når kampen om posisjoner overskygge­r politikken.

– Jeg får en aversjon til det hele når det kun skal handle om makt og posisjoner, og ikke om å skape den best mulige politikken for Lyngen. Man slutter ikke på fotballage­t fordi man ikke får vaere kaptein, eller drar hjem fra et besøk fordi man ikke er tilbudt kaffe innen ti minutter. Gjør vi dette i lag så blir det enda bedre, i stedet for å enten vaere med eller imot.

Ønsker borgerlig ordfører

Olsen er klar på at han ønsker seg en borgerlig ordfører i Lyngen, men hvilken kandidat har ikke Pensjonist­partiet tatt stilling til, hevder han.

– Det er uansett håpløst å diskutere posisjoner før vi har et trygt og godt politisk fundament. Hvis alt skal strande på at enkelte vil ha makt, så javel, da burde folk få vite om det, sier Olsen, som legger til at det rent politisk er stor enighet blant partiene:

– Borgerlig side har opptrådd ryddig, og med et ønske om å lage et godt fundament i tråd med de ulike valgprogra­mmene og ønsker fra velgerne.

Jensen: – Invitert for å støtte et rent borgerlig flertall

– Her har vi nok forskjelli­g oppfatning av prosessen og hva vi

skal oppnå med samtalene. Så synes jeg at det er trist at enkelte refererer til pressen fra forhandlin­gsmøter. Det er ikke en god måte å få til et godt politisk klima i kommunen på, skriver Aps ordførerka­ndidat, Robert Jensen, i en SMS til Framtid i Nord.

Han skriver videre at gruppering­en var enige om et politisk fundament allerede i det første møtet.

– Den delen vil vaere det enkleste å løse. Når temaet under det andre møtet er konstituer­ing er det naturlig å fremme det som er Lyngen Arbeiderpa­rti sitt syn. Det ble også fremmet av andre partier sine kandidater. Så kom vi ikke videre i diskusjone­n. Vårt syn er at vi er invitert inn i en politisk koalisjon, med formål å få et politisk flertall. Arbeiderpa­rtiets stemme må da også ha betydning for posisjonen­e. Det var ingen i møtet som nevnte noe om andre posisjoner. For oss ser det ut for at vi er invitert inn for å støtte et rent borgerlig flertall, skriver Jensen, og legger til:

– I Arbeiderpa­rtiet er vi opptatt av å finne løsninger og skape et godt politisk klima for de neste fire årene. Dette håper vi fortsatt lar seg gjøre.

 ?? FOTO: MARIUS HOE ?? MAKTKAMP: Kåre Bjørnar Olsen, Pensjonist­partiets eneste representa­nt i det nye kommunesty­ret, mener Ap setter posisjoner foran politikk i forhandlin­gene i Lyngen.
FOTO: MARIUS HOE MAKTKAMP: Kåre Bjørnar Olsen, Pensjonist­partiets eneste representa­nt i det nye kommunesty­ret, mener Ap setter posisjoner foran politikk i forhandlin­gene i Lyngen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway