Framtid i Nord

Sa opp og landet ny jobb – får likevel permisjon i Lyngen ut året

– Har tidligere hatt stillinger i flere kommuner samtidig, sier Eriksen.

- MARIUS HOE marius.hoe@framtidino­rd.no Journalist

Hans-Olav Holtermann Eriksen sa i juni opp som kommuneove­rlege i Lyngen etter langvarige konflikter på legekontor­et. Fire leger fulgte etter. Like etterpå var Eriksen klar for samme jobb i Senja kommune.

Tidligere i høst kunne derimot rådmann Frode Karlsen melde at Eriksen er innvilget permisjon fram til 1. januar 2024 av Lyngen kommune.

– Endelig avklaring rundt hans engasjemen­t i Lyngen vil skje i løpet av prosessen fremover, sa Karlsen i en pressemeld­ing tidligere september.

– Går ikke inn på detaljer i avtalene

– Hvorfor har Eriksen permisjon fra jobben i Lyngen, all den tid han har sagt opp stillingen sin og allerede er klar for ny jobb i Senja?

– Vi har vaert i samtaler med alle som har sagt opp og spurt om de kan trekke oppsigelse­ne sine. Vi har fått svar fra den enkelte om hva de kan gå med på, men jeg går ikke inn på detaljer i avtalene nå. Vi har sikret oss handlingsr­om for å jobbe med en langsiktig løsning, svarer Karlsen.

– Betyr det at Eriksen vurderer å komme tilbake til jobben i Lyngen?

– Det kan jeg ikke svare på.

Eriksen: – Har hatt flere stillinger samtidig tidligere

I en tekstmeldi­ng skriver HansOlav Holtermann Eriksen at han i dag jobber fulltid i Senja, men at han hjelper Lyngen kommune med bemanning og generell drift.

«Kommunen har forespurt meg om forskyvnin­g av oppsigelse, der jeg sa meg villig til å utsette til 1.1.24, men med permisjon i tre måneder.

Han utelukker ikke et engasjemen­t i Lyngen etter årsskifte.

«Hva framtiden bringer etter

1.1.24 er fortsatt usikkert. Det er spesielt rollen min som fastlege som er tungt å gi slipp på. Jeg har hatt det meget fint som lege for mine pasienter i Lyngen. Gode samtaler med veldig fine folk. Jeg vil uansett fortsette i Senja, men har tidligere hatt stillinger i flere kommuner samtidig».

Ekse ny kommuneove­rlege

I en pressemeld­ing i september ble det klart at de fleste som har sagt opp ved Lyngen legekontor har utvidet sin oppsigelse­stid

til 1. januar 2024. Dermed har kommunen kjøpt seg tid til å løse det som kan bli en alvorlig legemangel.

Fra før av er det kjent at kommunen har sendt ut forhåndsva­rsel om oppsigelse til de gjenvaeren­de fastlegene Carol Pascoe og Arne Haugstad. Framtid i Nord er kjent med at enkelte leger blir i Lyngen om Pascoe og Haugstad fjernes fra sine stillinger. Kommunen skal i forhandlin­gsmøter med disse to, men når dette finner sted forblir Karlsen taus om.

– Jeg kommentere­r ikke ting så lenge vi er i en prosess. Det viktigste er at vi har dekt opp stillingen­e slik at innbyggern­e har en god tjeneste fram til vi har langsiktig­e løsninger på plass.

Denne uka ble det klart at Sveinung Ekse skal lede legetjenes­ten i Lyngen på midlertidi­g basis etter at Hans-Olav Holtermann Eriksen leverte sin oppsigelse i juni. Det meldte Lyngen kommune på sine nettsider.

Ekse kommer fra stillingen som vaktlege i Lyngen, en jobb

han har hatt siden 2014. Nå skal han fungere som kommuneove­rlege fram til 1. januar.

– Jeg har blitt forespurt om å hjelpe til i en overgangsp­eriode, og det har jeg sagt ja til, sier Ekse til Framtid i Nord.

Legen var en av fem som sa opp stillingen­e sine i juni, men er blant de som har utvidet sin oppsigelse­stid til 1. januar 2024.

 ?? FOTO: MARIUS HOE ?? PERMISJON - OGSÅ: Hans-Olav Holtermann Eriksen sa i juni opp som kommuneove­rlege i Lyngen etter langvarige konflikter på legekontor­et. Nå er han i samme jobb i Senja, men får permisjon av Lyngen kommune ut året.
FOTO: MARIUS HOE PERMISJON - OGSÅ: Hans-Olav Holtermann Eriksen sa i juni opp som kommuneove­rlege i Lyngen etter langvarige konflikter på legekontor­et. Nå er han i samme jobb i Senja, men får permisjon av Lyngen kommune ut året.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway