Framtid i Nord

Nå er de enige i Storfjord - Høyre og Ap tar fire nye år sammen

Høyre og Arbeiderpa­rtiet fant på nytt sammen i Storfjord. Nå er avtalen signert.

- TORBJØRN O. KARLSEN

Tirsdag morgen bekrefter Storfjord-ordfører Geir Varvik (H) at Høyre har inngått avtale med Arbeiderpa­rtiet om å samarbeide også de fire neste årene. De to partiene har alene flertall i kommunesty­ret og dermed fortsetter Varvik som ordfører i Storfjord, mens Jill Fagerli trer inn i varaordfør­errollen.

– Vi har hele tiden villet fortsette samarbeide­t vi har hatt med Ap i innevaeren­de periode. Det har fungert kjempegodt og derfor er det flott at vi kan fortsette med det i fire nye år, sier Geir Varvik til Framtid i Nord.

Framtid i Nord meldte onsdag i forrige uke at Tverrpolit­isk liste hadde forsont seg med at de ikke fikk til et samarbeid med Ap og at det gikk mot en opposisjon­srolle for dem de neste fire årene også. Ap signaliser­te i samme sak at de regnet med at de ble enige med Høyre og nå foreligger fasiten.

Kjedelig svar

Varvik sier at partiene er enige om mye - blant annet at man i den neste perioden fortsatt skal ha et hovedmål for øye - om enn et litt «kjedelig» et:

– Det er økonomien, ja. Det er et kjedelig svar, men vi må fortsatt jobbe for å får den under kontroll, sier Varvik, og fortsetter:

– Så handler det mye om samferdsel og bygging og sikring av veier. Blant annet problemati­kken med E6/E8 forbi Oteren og ny vei mellom Hatteng og Nordkjosbo­tn. Der må man komme videre. Det samme gjelder realiserin­g av Grasnes-tunnelen og fullføring av E8 i Skibotndal­en. Men ellers gjelder det å vaere optimistis­k og se lyst på fremtiden, sier Varvik.

– Var det lett å bli enige med Ap denne gangen eller måtte dere gi ekstra ved dørene?

– Vi har egentlig vaert ganske samstemte. Så er det alltid litt gi og ta i forhandlin­ger, men sånn er det overalt. Begge partene er passe fornøyd, og da har man vel landet rett, sier Varvik.

Godt samarbeid

Han fremhever et godt arbeidskli­ma i kommunesty­ret i innevaeren­de periode - og ikke bare i posisjonen.

– Ja, jeg håper at det gode samarbeide­t med de andre partiene kan fortsette også i neste periode. Det vil jeg i alle fall mane til. Det vil vaere en styrke for kommunen, sier Storfjords gamle, og nye, ordfører.

Det beste for kommunen

Påtroppend­e varaordfør­er Jill Fagerli sier i en pressemeld­ing tirsdag morgen at økonomisk styring blir viktig også i perioden 2023 - 2027.

– Vi må sette fokus på trygg og jevn tjenesteyt­ing. Dette selvsagt uten å sette kommunale tjenester ut på anbud, eller innføre eiendomssk­att på private boliger. Vi vil også ha fokus på samhandlin­g og helhetlig tenking i alle politiske avgjørelse­r, da beslutning­er kan påvirke flere ledd. Samarbeids­plattforme­n vi er enige om er et godt fundament og den bygger på et felles ønske om det beste for kommunen vår, sier Fagerli.

Hun peker på at Ap har fått igjennom viktige punkter som skal jobbes videre med.

– Slik som å utvikle kommunen og gjøre den attraktiv for drift og etablering, bolyst og ivaretakel­se av kultur, gode helsetjene­ster og velferdsor­dninger. Og for ikke å glemme: tilfredsst­illende mobildekni­ng i hele kommunen, sier Fagerli. torbjorn@framtidino­rd.no 926 64 354

 ?? FOTO: STORFJORD KOMMUNE ?? NY TOPPDUO: Jill Fagerli(Ap) og Geir Varvik (H) blir henholdsvi­s varaordfør­er og ordfører i Storfjord de neste fire årene.
FOTO: STORFJORD KOMMUNE NY TOPPDUO: Jill Fagerli(Ap) og Geir Varvik (H) blir henholdsvi­s varaordfør­er og ordfører i Storfjord de neste fire årene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway