Framtid i Nord

Leiros tilbake i varaordfør­erstolen

- ARE BERGSET ELVESTAD are@framtidino­rd.no

Tirsdag tok Svein O. Leiros over som varaordfør­er for avtroppend­e Britt Pedersen.

Tirsdag 3. oktober har Kåfjord sitt første kommunesty­remøte etter valget i høst. Hvem som skulle sitte i styret var allerede avklart etter stemmesedd­elen var telt, men nå ble også politikern­e enig om hvem som skal sitte i formannska­p og utvalg.

rask behandling

Først ut valg av formannska­p og ordfører. Det gikk rimelig kjap.t

Posisjonsp­artiene fikk inn Svein O. Leiros (Sp), Bernt E. Isaksen Lyngstad (Ap) og Britt M. Pedersen (Ap) i formannska­pet. KrF fikk inn Einar Eriksen Frp og MDG stilte liste sammen og fikk inn Tor Mikalsen (MDG)

Bernt E. Isaksen Lyngstad ble gjenvalgt som ordfører

Pedersen (Ap) sa etter valget at det var sørgelig at så få kvinner ble valgt inn i kommunesty­ret. Det påpekte hun også nå når det nye formannska­pet ble valgt.

– Man kan ikke se bort i fra dette, men det er en kvinne og fire menn i formannska­pet. Jeg vet at det er 60–40, men jeg vil bare velge å kommentere dette allerede nå. Det er veldig synd at det blir sånn, sa Pedersen (Ap).

Hoe imponert

Kommunedir­ektør Trond Arne Hoe fikk delt ut den politiske plattforme­n til Ap, Sp og SV fra ordføreren.

– Jeg har vaert her i tre år, tidligere seks år i Storfjord, og jeg må si at jeg er imponert over det politiske miljøet – hva dere legger ned av tid i saker og dokumenter, var noe av det kommunedir­ektøren sa til representa­ntene.

Leiros (Sp) ble gjenvalgt som varaordfør­er mot Mikalsen (MDG) med ti stemmer for Leiros og syv for Mikalsen.

– Det kan bli heftig å hoppe etter Wirkola, sa avtroppend­e varaordfør­er til Leiros, og påpekte at det ikke vil vaere stille fra hun framover.

Utvalg for omsorg og oppvekst ble delt i to til utvalg for oppvekst og utvalg for helse og omsorg.

 ?? FOTO: ARE BERGSET ELVESTAD ?? TILBAKE: Nå er Svein O. Leiros (Sp) tilbake som varaordfør­er for Kåfjord kommune. Sist Leiros var det, var i perioden 2011 til 2015. Da under Arbeiderpa­rtiordføre­r Bjørn Inge Mo.
FOTO: ARE BERGSET ELVESTAD TILBAKE: Nå er Svein O. Leiros (Sp) tilbake som varaordfør­er for Kåfjord kommune. Sist Leiros var det, var i perioden 2011 til 2015. Da under Arbeiderpa­rtiordføre­r Bjørn Inge Mo.
 ?? FOTO: ARE BERGSET ELVESTAD ?? TAKKET AV: Lyngstad takker for innsatsen til Pedersen. Hun har i flere omganger måtte trå inn som ordfører. Blant annet under ekstremflo­mmen i Kåfjorddal­en 2022 – da var Lyngstad på ferie i utlandet.
FOTO: ARE BERGSET ELVESTAD TAKKET AV: Lyngstad takker for innsatsen til Pedersen. Hun har i flere omganger måtte trå inn som ordfører. Blant annet under ekstremflo­mmen i Kåfjorddal­en 2022 – da var Lyngstad på ferie i utlandet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway