Framtid i Nord

Sjekker interessen for nytt kvinnelag i Nord-Troms: – Fasilitete­ne er tilstede

Olderdalen idrettsklu­bb ser på muligheten­e for et nytt A-lag for kvinner i Nord-Troms.

- ARE BERGSET ELVESTAD are@framtidino­rd.no

Nå kan noe Olderdalen idrettsklu­bb har jobbet lenge for bli en realitet; et seniorlag for kvinner i kommunen.

– Vi har en lang tradisjon å ha gode jentelag. Før korona ble de kretsmestr­e tre år på rad, de har vunnet Altaturner­inga og det meste de har vaert med på, forteller Daniel Holm i Olderdalen IK.

Men det klubben aldri har gjort, er å ta det siste steget opp fra aldersbest­emt fotball til seniorfotb­all for kvinner.

– Det skal vi prøve på nå. Det er en tenke vi har hatt i mange år, men vi har måttet vente for å få en grunnstamm­e som er stor nok for å kunne ta det steget.

Drahjelp fra nabokommun­ene

Nå inviterer de kvinnelige spillere fra hele regionen til å melde sin interesse. Søndag 22. oktober skal klubben ha et åpent møte på rådhuset for de som kunne tenke seg å vaere en del av både spillergru­ppen og støtteappa­ratet rundt.

– Vi håper å få drahjelp fra jentespill­ere i Nordreisa, Skjervøy og selvfølgel­ig Kåfjord. Bare området vi står på nå; å kunne trene på det jeg vil si er en fantastisk gressbane, med idrettshal­len vis a vis og et treningsro­m. Fasilitete­ne er tilstede – nå mangler vi bare spillere, sier Holm.

I dag er det kun et seniorlag for kvinner i Nord-Troms. Det er på Furuflaten, over to timer reisevei fra både Storslett og Skjervøy.

Ambisjoner for laget sier Holm det er spillerne som må sette. Om det blir for trening eller å klatre i på tabellen og divisjoner, vil man se etter hvert. Først må de se interessen for et kvinnelag i Olderdalen IK.

– Vi skal vaere en plass for de som ønsker å utvikle seg, så får vi se når vi får maskinerie­t til å fungere hvor langt laget klatrer. Vi har ressursene.

Jo Are Vik, daglig leder for Troms fotballkre­ts, ser veldig positivt for planene til Olderdalen

IK.

– De har jobbet langsiktig mot dette over flere år, bygget opp jentefotba­llen gjennom aldersbest­emte lag, og det er veldig bra, sier han.

Kun ett igjen

For reduksjone­n i antall seniorlag for kvinner sier han er spesielt stor i områder som

Nord-Troms.

– Før var det lag som Skjervøy, Nordreisa, Oksfjord/ Straumfjor­den, Indre Kåfjord, Manndalen, Gamle Kåfjord, Storfjord, Furuflaten, Lyngen/ Karnes. Nå er det bare Furuflaten igjen.

Kretsen har i dag ti lag i 4. divisjon kvinner, samt seks lag i 3. divisjonen for Troms/Finn

mark.

– Samarbeid mellom klubbene er nok nøkkelen for å få dette til. Det vet jeg Olderdalen har fra Nordreisa og Kåfjord. Dette er et godt initiativ, avslutter Vik.

Klarte ikke stille i lag i 6. divisjon.

Sesongen til Storfjord IL er over, etter at Troms Fotballkre­ts slettet laget fra avdeling 2 i 6. divisjon. Årsaken er ifølge serie- og kampkonsul­ent i Troms Fotballkre­ts, Kenneth Skoglund, for mange uteblivels­er.

– Storfjord har ikke klart å stille lag til flere kamper, og det er nå såpass mange at laget ikke kan fullføre sesongen. Alle kampene slettes, både de utestående og de som er avviklet, sier Skoglund.

– Flaut

Klubbleder Roar André Kemi Nyheim bekrefter at sesongen er over for Storfjord Il, som rakk å gjennomfør­e åtte kamper hvorav alle endte med tap.

– Vi har slitt med å stille lag etter ferien, og har faktisk vaert to ganger i Tromsø med seks spillere av en tropp på 26 mann. Det er rett og slett flaut. Det er for dårlig, sier Nyheim.

– Hvorfor klarer dere ikke stille lag?

– Det har vaert vanskelig. Vi har tapt mye og det er klart det er tungt for de som sliter fra før av. Mange har falt helt i fra. Vi har også opplevd litt mobbing fra Tromsø-lagene spesielt. De har ikke vaert så dyktige med fair play, forklarer klubbleder­en, som også trener laget.

Spillerne skal betale

Nå vanker det bot for klubben, men den regninga skal spillerne dele på, sier Nyheim.

– Klubben skal ikke bli skadeliden­de på grunn av dette, det er ikke Storfjord IL sin feil. Jeg har vaert streng på dette og gitt beskjed til spillerne at boten skal betales av dem.

Nyheim håper laget er klar igjen til neste sesong.

– Vi får se hva som skjer videre. Jeg vet at andre klubber er interesser­te i noen av spillerne våre. Kanskje trenger vi en ny trener og nye impulser. Jeg er bortreist hele vinteren og kan ikke trene laget da, og det er noe spillerne har klaget på. Jeg håper og tror det ordner seg til neste år, sier Roar André Kemi Nyheim.

 ?? FOTO: ARE BERGSET ELVESTAD ?? HAR FASILITETE­NE: Holm sier de har fasilitete­ne på plass i Olderdalen. I tillegg vil de leie hall i Tromsø for spillere som bor der, likt Indre Kåfjord IL har til kommunens herrelag.
FOTO: ARE BERGSET ELVESTAD HAR FASILITETE­NE: Holm sier de har fasilitete­ne på plass i Olderdalen. I tillegg vil de leie hall i Tromsø for spillere som bor der, likt Indre Kåfjord IL har til kommunens herrelag.
 ?? FOTO: ARE BERGSET ELVESTAD ?? TROR PÅ DAMELAG: Daniel Holm i Olderdalen idrettsklu­bb håper de har et kvinnelag til neste sesong.
FOTO: ARE BERGSET ELVESTAD TROR PÅ DAMELAG: Daniel Holm i Olderdalen idrettsklu­bb håper de har et kvinnelag til neste sesong.
 ?? FOTO: MARIUS HOE ?? FERDIG FOR I ÅR: – Det er rett og slett flaut. Det er for dårlig, sier Roar André Kemi Nyheim.
FOTO: MARIUS HOE FERDIG FOR I ÅR: – Det er rett og slett flaut. Det er for dårlig, sier Roar André Kemi Nyheim.
 ?? FOTO: MARIUS HOE ?? FLAU: Klubbleder og trener, Roar André Kemi Nyheim, konstanter­er at sesongen til Storfjord IL fikk en brå slutt.
FOTO: MARIUS HOE FLAU: Klubbleder og trener, Roar André Kemi Nyheim, konstanter­er at sesongen til Storfjord IL fikk en brå slutt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway