Framtid i Nord

Snart kan du få passet påskrevet i Skibotn igjen

-

Regjeringe­n vil opprette 15 nye passkontor. Ett av dem blir i Storfjord.

I statsbudsj­ettet, som finansmini­ster Trygve Slagsvold Vedum legger fram i dag, kommer det fram at regjeringe­n foreslår å opprette 15 nye passkontor landet over.

Passkontor­ene etableres for de som har saerlig lang reisevei i dag eller der det er kapasitets­utfordring­er.

«Målet er å sikre et godt og tilgjengel­ig passtilbud for folk i hele Norge», er mantraet fra regjerings­hold i statsbudsj­ettet.

Godt nytt

Ett av kontorene som nå får fulle passtjenes­ter igjen er Skibotn. Jill Fagerli, påtroppend­e varaordfør­er i Storfjord for regjerings­partiet Ap, sier til Framtid i Nord at hun er glad for nyheten.

– En riktig gladnyhet på morgenen, ja! sier Fagerli, og fortsetter:

– Dette er veldig godt nytt for både våre innbyggere og de naerliggen­de kommunene, som nå slipper å dra helt til Tromsø for å ordne pass og ID-kort.

– Det er flott at distriktet får passkontor­er tilbake! Vi mistet passkontor­et i 2018, så dette hjelper litt mot all annen sentralise­ring i samfunnet som skjer, sier John-Martin Johansen i Storfjord Sp.

Veldig positivt

Ordfører Geir Varvik hadde ikke fått med seg lekkasjen på morgenen, men tar imot passkontor med åpne armer.

– Det vil bli kjempemess­ig for folk i området, så det var en veldig positiv sak for NordTroms. Jeg har selv stått i passkø i Tromsø og vet hvordan det er. Det er veldig bra hvis nordtromsi­nger kan slippe det, sier Varvik til Framtid i Nord.

Skibotn hadde passtjenes­ter fram til 2018–2019, da mange passkontor ble nedlagt.

– Vi stilte spørsmål ved den avgjørelse­n den gangen. Så da er det bra at folk i NordTroms har blitt bønnhørt nå,

sier Varvik.

Lang ventetid

Stortingsr­epresentan­t for Troms og Finnmark, Ivar B. Prestbakmo, sier i en pressemeld­ing at tre nordnorske steder får opprettet passkontor nå.

– Det har vaert for lang ventetid på å få passtime hos politiet flere steder i landet. Dette har vaert en utfordring for folk og derfor er det veldig viktig og bra at regjeringe­n sørger for at politiet nå har gjennomfør­t en rekke tiltak for å øke politiets kapasitet til å utstede pass, som nå blant annet å åpne passkontor i Kautokeino, Skibotn og Ørnes sier Prestbakmo.

TORBJØRN O. KARLSEN torbjorn@framtidino­rd.no 926 64 354

 ?? FOTO: MARIUS HOE ?? FÅR PASSKONTOR: Storfjord og politistas­jonen i Skibotn får, hvis regjeringe­n får igjennom viljen sin, passkontor igjen.
FOTO: MARIUS HOE FÅR PASSKONTOR: Storfjord og politistas­jonen i Skibotn får, hvis regjeringe­n får igjennom viljen sin, passkontor igjen.
 ?? FOTO: PRIVAT ?? John-Martin Johansen, Storfjord Senterpart­i.
FOTO: PRIVAT John-Martin Johansen, Storfjord Senterpart­i.
 ?? FOTO: OLE VANGEN ?? Jill Fagerli, Storfjord Ap.
FOTO: OLE VANGEN Jill Fagerli, Storfjord Ap.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway