Framtid i Nord

I nye forhandlin­ger: – Jeg tror vi blir enige

Fem dager før konstituer­ingen naermer det seg en løsning i Lyngen.

- MARIUS HOE marius.hoe@framtidino­rd.no 48125398

Torsdag var Folkelista, Arbeiderpa­rtiet og Venstre i nye forhandlin­ger i Lyngen. Gruppering­en sikrer et knapt flertall med ti mandater i kommunesty­ret.

Har troen på en løsning

Nylig brøt Ap ut av en borgerlig koalisjon etter å ha krevd ordføreren og møtt på kvist fra H, Frp, Sp, Pp og KrF. Flere ulike koalisjone­r har kollapset på spørsmålet om ordføreren siden valgresult­atet ble klart 11. september, men ifølge ordførerka­ndidaten for Folkelista,

Eirik Larsen, skal diskusjone­ne om posisjonen­e vaere produktive med Ap.

– Det er dette vi diskuterer nå. Vi har en god tone og god kjemi. Jeg tror vi blir enige, men foreløpig er ingenting avklart, sier Larsen, som i likhet med Aps Robert Jensen har signaliser­t at han ønsker å styre i Lyngen.

Hvordan de har tenkt å fordele posisjonen­e, og spesielt ordføreren, forblir Larsen taus om.

– Vi har diskutert de største problemsti­llingene, og jeg tror vi klarer å løse disse i lag, sier Larsen kryptisk.

Skal i nye forhandlin­ger

Fem dager før konstituer­ingen ser det dermed ut til at det går mot et ordførersk­ifte i Lyngen, med enten valg-vinneren Folkelista eller Ap i ordførerst­olen. De borgerlige, med sittende ordfører Dan Håvard Johnsen (Sp) som en av kandidaten­e, har forsøkt å danne flertall med både Venstre og Ap, men uten å lykkes.

– Vi hadde et veldig bra møte i går og skal møtes igjen til uka. Vi jobber for å få dette klart før konstituer­ingen, men ingenting er spikret. Dette blir veldig spennende, sier Eirik Larsen.

Ønsker Larsen som ordfører

Et Ap/Folkelista samarbeid er avhengig av å få med Venstres eneste kommunesty­rerepresen­tant, Mads Harald Fagerborg Kvien. Også han kaller gårsdagens samtaler for lovende.

– Vi er enige om de viktigste sakene og det er ingen steile fronter i diskusjone­n om posisjonen­e. Alle er innforståt­te med situasjone­n, sier Kvien.

Han er klar på at Venstre ønsker Eirik Larsen som ordfører.

– Valgresult­atet var tydelig; lyngsvaeri­ngene ønsker en endring. I denne koalisjone­n har de også et sterkt flertall, så det faller seg naturlig. I tillegg er Larsen naermere borgerlig side rent politisk sammenlign­et med Arbeiderpa­rtiet,

sier Kvien.

– Ikke i mål

En ordknapp Robert Jensen forteller at Ap ønsker å fortsette forhandlin­gene, men at de ikke har konkludert med noe helt enda.

– Vi er i forhandlin­ger, men ikke i mål. Det er en positiv tone, sier Jensen.

 ?? FOTO: MARIUS HOE / PRIVAT ?? V, Ap og Folkelista naermer seg enighet i Lyngen.
FOTO: MARIUS HOE / PRIVAT V, Ap og Folkelista naermer seg enighet i Lyngen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway