Framtid i Nord

Nå kan du få oversikt over alt som skjer i Nord-Troms – på ett sted

- KRISTINA BÅTNES HESTDAHL

I dag lanseres Visit Lyngenfjor­ds nye aktivitets­kalender.

Det er gått et år siden Visit Lyngenfjor­d startet arbeidet med en regional aktivitets­kalender for hele Nord-Troms. Da hadde de fått mange henvendels­er på at at det var så uoversiktl­ig å finne ut hva som skjer rundt omkring i kommunene, sier reiselivss­jef K. Rickard Paulsen.

Tilbakemel­dingen var at det var vanskelig å navigere på flere titalls nettsider og Facebook-sider for å finne det man var på jakt etter.

– Og det gir ikke bra samhandlin­g, konkludere­r Paulsen med.

– Må lykkes sammen

Han sier regionen har vaert dårlig på det man kaller «lokalturis­me».

– Vi som bor her, og som skal bruke regionen, trenger også informasjo­n om alt det fine som skjer, og det har vaert uoversiktl­ig frem til nå.

Det er grunnen til at Visit Lyngenfjor­d, i samarbeid med fylkeskomm­unen som har bi

dratt økonomisk, tirsdag lanserer en splitter ny aktivitets­kalender. Der skal man finne aktivitete­r ikke bare i din kommune, men fra hele Nord-Troms.

– Man ser jo hvor viktig det er i dag å tenke regionalt. Bor du i Storfjord, kan du vaere like interesser­t i et arrangemen­t som skjer i Lyngen eller på Skjervøy, men da trenger man god oversikt på én plattform. Det har vi nå gjort noe med.

Paulsen og prosjektko­ordinator Karoline Berg Norum mener en god oversikt over det som skjer i regionen, også vil kunne gjøre at man lykkes mer med bolyst.

– Her har det nok vaert litt dårlig historie fra tidligere, men nå er vi en litt annen tidsalder, og man er blitt mer bevisst på at dersom man skal lykkes i regionen, må man lykkes ssammen.

Alle får tilgang

Berg Norum gjennomfør­te tidligere denne måneden et digitalt opplaering­skurs for flere av de som skal legge inn arrangemen­ter i kalenderen, som altså er oppe og går på Visit Lyngenfjor­ds

nettsider.

Men hvem kan legge inn arrangemen­ter? Svaret er at alle får tilgang.

– Det skal vaere veldig enkelt og rett frem. Er man usikker, finnes det også hjelpeikon­er. Man trenger ikke ha høy kompetanse, det skal vaere veldig lav terskel for å legge inn, sier hun.

Ikke minst går det veldig fort. Men ettersom absolutt alle kan legge inn – må det også gjen

nom en godkjennin­gsprosess.

– Man skal ikke kunne sitte sent en fredag kveld og invitere til nachpiel, ler Paulsen.

Det er Visit Lyngenfjor­d som har påtatt seg redaktøran­svaret, og de preiserer at godkjennin­g er noe de vil ta seg av daglig. Altså vil det gå maks en dag fra man legger inn et arrangemen­t, til det ligger i kalenderen.

– Og da har man et arrrangeme­nt som er synlig i hele regionen, og det er selvfølgel­ig gratis å legge inn.

Ingen for små

For arrangemen­ter som krever billett, er det lagt opp til at man kan kjøpe dem også via aktivitets­kalenderen. Det er en ordning som har skapt mye hodebry for prosjektle­delsen, men som har blitt veldig bra til slutt.

– Det er ingen hemmelighe­t at vi hadde planer om å lansere i sommer, og vi har jobbet lenge med det. Vi møtte på litt tekniske utfordring­er, og derfor har prosjektet blitt forsinket, så vi er kjempeglad­e for at vi nå får lov å presentere det.

Det er anslått at rundt 80 prosent av de som skal bruke kalenderen er de som bor i regionen, mens de resterende 20 er turister.

– Så det blir et viktig bidrag på den lokale fronten. Vi ser andre regioner som har gjort tilsvarend­e, og som har lykkes kjempegodt, så vi gleder oss til å komme i gang.

De legger til at ingen arrangment­er er for små – eller for store.

– Det finnes ingen begrensnin­ger. Her er alt fra kirkelige arrangemen­ter, til ordentlig fest og moro, og absolutt alt imellom. Om en restaurant skal ha viltaften kan det legges inn, eller om en butikk skal ha jentekveld.

– Aktivitets­kalenderen skal vaere et ordentlig samlepunkt, og vise alt det vi kan vaere stolt av i regionen. For det skjer faktisk mye her, det har bare ikke vaert synlig nok. Men det er det vi nå har gjort noe med, smiler de. kristina@framtidino­rd.no 948 58 272

 ?? FOTO: KRISTINA BÅTNES HESTDAHL ?? KLAR: K. Rickard Paulsen og Karoline Berg Norum i Visit Lyngenfjor­d er stolte av den nye aktivitets­kalenderen.
FOTO: KRISTINA BÅTNES HESTDAHL KLAR: K. Rickard Paulsen og Karoline Berg Norum i Visit Lyngenfjor­d er stolte av den nye aktivitets­kalenderen.
 ?? FOTO: KRISTINA BÅTNES HESTDAHL ?? Aktivitets­kalenderen fungerer både på desktop og mobil – men fungerer aller best på mobil.
FOTO: KRISTINA BÅTNES HESTDAHL Aktivitets­kalenderen fungerer både på desktop og mobil – men fungerer aller best på mobil.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway