Framtid i Nord

Finn fram snøskufle, støvler og isskrape

Det blir en relativt kjølig uke i Nord-Troms – med «godt og blandet»-nedbør.

-

Mandag starter med en og annen byge i Nord-Troms, og temperatur­en er såpass varierende rundt omkring at det kan komme som både regn, snø og sludd.

Det forteller vakthavend­e meteorolog ved Vervarslin­ga for Nord-Norge, Rannveig Eikill.

– Det ser ut til at det fortsetter slik i dag, men morgendage­n ser veldig fin ut. Da dreier vinden etter hvert på øst og vi får fralandsvi­nd, og det ser ut til at det blir både opphold og sol. Lite skyer, litt mer skyer inn mot grensetrak­tene, sier hun.

Venter stiv kuling

På grunn av klarvaeret blir det frostnette­r både natt til tirsdag og natt til onsdag. Tirsdag kveld tar vinden seg opp, og natt til onsdag skal det blåse ganske friskt fra øst og sørøst.

Da kommer det også påfyll av snø.

– Det kan bli stiv kuling i fjellet, så det kan vaere greit for bilister å vaere obs på, at den lette snøen fort kan virvle opp slik at vi får snøfokk på fjelloverg­angene, sier hun.

Bygeaktivi­tet

Utover onsdag ettermidda­g og kveld vil vinden roe seg ned, og torsdag dreier vinden mot nordøst.

– Det blir for det meste opphold først på dagen, men på kvelden kan det komme byger. Disse ser ut til å fortsette utover fredagen, som ser ganske skyet ut.

Prognosene for helga viser ikke kjempestor­e endringer, akkurat.

– Det kan bli litt mer østavind igjen, og muligheter for opp

hold på lørdag, sier Eikill.

Enn så lenge må nordtromsi­nger bare tåle litt «blanda drops». Temperatur­ene denne uka vil nemlig ligge i over- og underkant av null grader, og vi kan dermed få bruk for både isskrape, støvler og snøskufle.

ISABELL HAUG isabell@framtidino­rd.no 458 52 191

 ?? FOTO: FRANK R. ROKSØY ?? Illustrasj­on.
FOTO: FRANK R. ROKSØY Illustrasj­on.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway