Framtid i Nord

Asfalterin­g i kappløp med vinteren på Arnøya

18 kilometer med fylkesvei på Arnøya skal asfalteres - helst før vinteren slår til for fullt.

- TORBJØRN O. KARLSEN

Asfalterin­g av veier er noe de fleste forbinder med sommeren. Men på fylkesvei 7940 på Arnøya tar Troms og Finnmark fylkeskomm­une også høsten i bruk for å få lagt noen kilometer med sårt tiltrengt asfalt.

Men som alle nordtromsi­nger vet så altfor godt: Høsten kan vaere veldig kort i regionen - og plutselig er det vinter...

– Det er ikke så høvelig hvis det blir full vinter, nei.

Håper det holder

Det medgir byggeleder Hans Erling Rekkbø overfor Framtid i Nord. Arbeidet med asfalterin­gen startet i forrige uke og nå håper bare Rekkbø at de får en lang og god høst - til tross for at snøgrensen tidvis kryper helt ned til anleggsmas­kinene.

– Vaermeldin­gen er ikke så fryktelig lovende ut. Men jeg håper at det holder likevel. Vi

trenger rundt tre uker til før vi er ferdige med jobben og satser på at ikke snøen kommer ennå. Så langt har vi hatt regn, men ikke så mye snø, sier Rekkbø.

Da har man fått asfaltert i alt 18 kilometer med vei på strekninge­n mellom Årviksand og fergeleiet i Lauksundsk­aret.

– Vi er i gang med strekninge­n Årviksand til skredsikri­ngstunnele­n nå. Så skal vi ta strekninge­n Arnøyhamn - fergeleiet etterpå, sier Rekkbø.

Pengene kom sent

Han er klar på at man gjerne skulle kommet i gang tidligere med asfalterin­gen.

– Joda, men denne gangen

var det pengene som kom sent. Den bevilgning­en skulle helst kommet tidligere på året, for etter at vi fikk klarsignal så har det gått ganske radig, sier Rekkbø, som sier at det legges drøyt 1.000 tonn asfalt om dagen.

– Vi skal etter planen vaere ferdige i løpet av oktober. Så det er nesten sånn at vi setter vår lit til klimaendri­ngene nå! Neida, kommer vinteren og tar oss, så får vi bare jobbe fortløpend­e så lenge det går, sier Rekkbø. torbjorn@framtidino­rd.no 926 64 354

 ?? FOTO: TOM EIRIK BROKS ?? TONN PÅ TONN: OVer 1.000 tonn med asfalt skal ut daglig på fylkesvei 7940.
FOTO: TOM EIRIK BROKS TONN PÅ TONN: OVer 1.000 tonn med asfalt skal ut daglig på fylkesvei 7940.
 ?? FOTO: TOM EIRIK BROKS ?? FORTSATT HØST: Foreløpig går asfalterin­gen av fylkesveie­n på Arnøya sin gang - uten for mye innblandin­g fra Kong Vinter.
FOTO: TOM EIRIK BROKS FORTSATT HØST: Foreløpig går asfalterin­gen av fylkesveie­n på Arnøya sin gang - uten for mye innblandin­g fra Kong Vinter.
 ?? FOTO: TOM EIRIK BROKS ?? ASFALT OG SNØ: Det jobbes på spreng for å bli ferdig med asfalterin­gen på fylkesvei 7940 på Arnøya før snøen gjør seg for mye gjeldende.
FOTO: TOM EIRIK BROKS ASFALT OG SNØ: Det jobbes på spreng for å bli ferdig med asfalterin­gen på fylkesvei 7940 på Arnøya før snøen gjør seg for mye gjeldende.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway