Framtid i Nord

Kan ha tomtene klare i løpet av neste år

Går alt på skinner, kan tomtene i det planlagte boligfelte­t i Djupvik stå klare i løpet av 2024.

- ARE BERGSET ELVESTAD are@framtidino­rd.no 40106377

I september 2020 meldte Kåfjord kommune om at de ville ha boligtomte­r på Lyngenfjor­dens «beste østkant» – altså i Djuvik.

Nå, tre år etterpå, er prosessen snart over, og går alt på skinner kan tomtene stå klare i 2024.

Storhaugve­ien boligfelt skal legge til rette for 15 frittligge­nde boliger, 3 rekkehus eller tomannsbol­iger, og så er det lagt inn to lekeplasse­r og grøntareal­er i planbeskri­velsen.

Når boligfelte­t vil bli en realitet, sier kommune- og arealplanl­egger Fredrik Larsen Tollefsen i Kåfjord kommune, vil avhenge av hva som skjer framover.

Nå er planen ute på andregangs­høring fram til 9. november.

– Hvis det ikke kommer noen innsigelse­r eller nye føringer fra politikern­e, er det som gjenstår at planen blir godkjent i neste kommunesty­remøte. Så er det litt arbeid med infrastruk­tur. Etter det så er det klart. Forhåpentl­igvis kan vi starte med det til neste år, sier Tollefsen.

Ved forrige høringsrun­de kom det inn flere innspill. Innbygger i området uttalte seg om at de ikke ønsket flere fritidsbol­iger i bygda. Derfor ble nettopp den typen boliger tatt ut av planforsla­get.

Flere innspill fra innbyggern­e ønsket også et nytt boligfelt velkommen; «det er svaert positivt at det legges til rette for boligtomte­r i Djupvik», «vi ønsker boligfelte­t velkommen», og «det er positivt at kommunen regulerer attraktive boligtomte­r her hvor det er rimelig dagpendler­avstand både innad i kommunen og til nabokommun­er» er utdrag fra innspillen­e til innbyggern­e i Djupvik.

I planforsla­get er det ikke nevnt at boligfelte­t ligger tett opp mot et område hvor det mars 2023 ble godkjent en regulering­splan for steinuttak.

Verdt å nevne er også at bygda nylig har fått en ny og moderne butikk.

 ?? FOTO: KÅFJORD KOMMUNE ?? Illustrasj­on av tomtene som er planlagt for Storhaugve­ien boligfelt. Som man kan se ligger det like ved gravlunden i Djupvik.
FOTO: KÅFJORD KOMMUNE Illustrasj­on av tomtene som er planlagt for Storhaugve­ien boligfelt. Som man kan se ligger det like ved gravlunden i Djupvik.
 ?? FOTO: KÅFJORD KOMMUNE ?? Illustrasj­on hvor steinuttak­et vil vaere.
FOTO: KÅFJORD KOMMUNE Illustrasj­on hvor steinuttak­et vil vaere.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway