Framtid i Nord

Så var det helgevaere­t. Er vi forberedt på det?

Ja, da er det på tide å stille det store spørsmålet:

- ARE BERGSET ELVESTAD are@framtidino­rd.no

Hvordan blir vaeret denne helga? Blir det snøbyger, regn, sol eller tropisk varme? Antageligv­is ikke sistnevnte... Men en som har litt peiling er jo vakthavend­e meteorolog Petter Ekrem ved Meteorolog­isk Institutt i Tromsø.

– Det blir en og annen byge på fredags morgen, men vinden vil roe seg ned. Da blir det ganske brukanes vaer! Skydekket sprekker opp på ettermidag­en, og så blir det fralandsvi­nd. Det er godt nytt. Så det kan bli veldig bra på fredag. Lengst nord kan det henge igjen noen skyer, men alt i alt ganske greit, sier Ekrem.

Det høres jo greit ut. Så får vi håpe det holder seg til helga.

– Lørdag siger det inn litt mer skyer på morgenen og formiddage­n, men det blir oppholdsva­er. Det kommer et stort nedbørsomr­åde lenger sør, i

Nordland og grenser inn mot Sør-Troms, men det ser det ut til at Nord-Troms går klar for. Det kan vaere greit å nevne at på lørdag, egentlig allerede natt til lørdag, blir det vind fra østlig retning på en liten kuling, sier han, trekker pusten, og fortsetter:

– Så nedbøret holder seg unna. Eller, det kan hende det kryper inn litt spredt regn lengst sør i Nord-Troms, men det er ikke sikkert. Kommer det nedbør er det mest sannsynlig­vis som regn.

Det var ganske ordrett nøyaktig det meteorolog­en sa. Vel, ikke noe å juble for altså, men heller ikke full vinterstor­m og en meter snø.

– Inn mot søndag blir det et nordlig preg på vindfeltet. Da vil det nok bli litt byger, kommer som sludd, og litt mer vind opp mot en stiv kuling. Så fredag er nok dagen, avslutter meteorolog Ekrem.

Nå blir det spennende så se hvor gode prognosene til meteorolog­en

var om helga på torsdag formiddag. På mandag

har vi svaret på det.

God helg!

 ?? FOTO: ARE BERGSET ELVESTAD ?? Dessverre er det ikke dette vaeret som er meldt i helga, men tirsdag var det i allefall en fin høstdag. Her fra Spåkenes i Nordreisa.
FOTO: ARE BERGSET ELVESTAD Dessverre er det ikke dette vaeret som er meldt i helga, men tirsdag var det i allefall en fin høstdag. Her fra Spåkenes i Nordreisa.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway