Framtid i Nord

Ordføreren om produksjon­sstansen: - Krysser fingrene for at man finner en løsning

Kåfjord-ordfører Bernt Lyngstad (Ap) vil nødig miste arbeidspla­ssene i Skardalen permanent.

- TORBJØRN O. KARLSEN torbjorn@framtidino­rd.no 926 64 354

Han får nyheten om avgjørelse­n til Skardalen Settefisk mens han er på skredkonfe­ranse i Flåm. Beslutning­en om å legge inn årene i Skardalen, i alle fall midlertidi­g, kom litt bardus på ordføreren.

– Ja, det var overrasken­de å høre. Det er trist at det har blitt sånn, og jeg krysser fingrene for at man kan finne en løsning, sier Lyngstad.

Viktig arbeidspla­ss

Kåfjord kommune har ikke flust av private arbeidspla­sser og Lyngstad mister svaert nødig de arbeidspla­ssene det er snakk om i den lille bygda mellom Birtavarre og Manndalen.

– Nei, det er helt klart. De har vaert her i mange år og det er en viktig arbeidspla­ss i kommunen. Det er jo folk som er bosatt i Kåfjord som har arbeidspla­ssen sin der og det er jo ikke gunstig hvis folk må flytte på seg for å beholde jobben, sier Lyngstad.

Han registrere­r at styreleder Fredd Wilsgård sier at lakseskatt­en er en medvirkend­e årsak til usikkerhet­en.

– Ja, og det er nok noe vi bør se litt på. Jeg har forståelse for at de nasjonale føringene som har kommet de siste årene gjør at situasjone­n oppleves krevende og usikker for mange aktører, sier Lyngstad.

I dialog Hva kan Kåfjord kommune gjøre i saken, tror du?

– Jeg vet jo at man har hatt valgets kval om hvorvidt man skal klinke til og satse videre i Skardalen eller ikke. Så kommer skattelegg­ingen, som gjør ting mer krevende. Da har jeg forståelse for at man blir usikre. Men jeg skal komme i dialog med dem og høre om de tenker at vi kan bidra med noe. For da skal vi gjøre det. Vi vil beholde Wilsgård i Kåfjord, sier Lyngstad.

 ?? FOTO: TORBJØRN O. KARLSEN ?? DYREBARE ARBEIDSPLA­SSER: Ap-ordfører i Kåfjord, Bernt Lyngstad, håper det går an å berge smoltanleg­get i Skardalen.
FOTO: TORBJØRN O. KARLSEN DYREBARE ARBEIDSPLA­SSER: Ap-ordfører i Kåfjord, Bernt Lyngstad, håper det går an å berge smoltanleg­get i Skardalen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway