Framtid i Nord

To dager som elever på videregåen­de: – Toppidrett var mest spennende

I to dager har elever fra ungdomssko­lene i NordTroms vaert på besøk på den videregåen­de skolen i regionen.

- ARE BERGSET ELVESTAD

Der har elever i 10. klasse fått en liten smakebit av hvordan linjene er på Nord-Troms videregåen­de skole.

Onsdag var siste dag for hospiterin­gen. Helt på tampen var det en minimesse i gymsalen, hvor elever fra de forskjelli­ge linjene sto på stand og fortalte om hvordan deres skolegang er.

Der møtte Framtid i Nord flere unge elever. Mange hadde allerede bestemt seg for hva de skulle søke på til våren, og noen var ikke helt sikre enda.

Mange har bestemt seg allerede

– Nå har vi fått sett litt hvordan det er på elektro, forteller Brynjar Karlsen.

Han og Oskar Henriksen i 10. klasse på Storslett ungdomssko­le syntes begge det var greit å vaere på hospiterin­g, men påpeker at det var litt mer fritt enn de var vant til på ungdomssko­len.

– Jeg tror jeg skal søke elektro, men er ikke sikker, sier Henriksen. Han hadde også vaert besøkt helse- og oppvekstli­nja.

Begge påpeker at de ønsker å søke på skolen i Nordreisa.

Men ikke alle elevene ønsket seg til skolen i Nord-Troms. Marius Triumf, Brage Berglund og Jonas Østgård hadde fått prøve seg en dag med idrettslin­ja på vgs.

– Toppidrett var mest spennende av det vi var på, forteller Triumf.

– Jeg vet ikke hvor jeg skal

søke. Jeg vil kanskje ut av kommunen, da jeg føler man er litt ferdig her i Nordreisa. Kanskje søke på idrettslin­ja i Tromsdalen, sier Berglund.

– Jeg blir å søke på toppidrett, sier Østgård.

Joakim Mathias Hetta, Halvar Hermansen og Gabriel Persen hadde fått prøve yrkesfagen­e TIP og elektrofag.

Framtid i Nord møtte også elever som ønsket å gå på Skolen på Skjervøy.

Thea Davidsen og Ane Martine Rognmo hadde begge hatt en dag på naturbruks­linja på avdeling Skjervøy.

– Jeg var på naturbruk og helse, men jeg likte naturbruk best. Der laerer de om ting jeg interesser­er meg for, sier Davidsen.

– Jeg likte også naturbruk best. Der fikk vi lett mer å gjøre, mens her var det mer pause. Vi laerte også mer om hva naturbruk gikk ut på når vi var der, sier Bergmo.

Davidsen legger til at hun planlegger å søke seg til naturbruks­linja på Skjervøy.

Malin Alise Bergmo var klar på hva hun ønsket. Hun var innom helsefag og idrettsfag.

– Jeg likte dagen på helsefag, hvor vi fikk prøve oss på skadesmink­ing og laerte hva de gjorde der. Men jeg tror ikke jeg blir å søke på det. Kanskje på idrett i Tromsø, fordi jeg spiller håndball og det er bedre utvalg i Tromsø, sier Rognmo.

Rekrutteri­ng

Totalt har det vaert 128 ungdomssko­leelever innom den videregåen­de skolen, fra ungdomssko­ler i hele regionen; Manndalen, Indre Kåfjord, Kvaenangen, Storslett, Reisa Montessori, Straumfjor­dnes, og Årviksand.

– Vi ønsker jo å rekruttere ungdommene til oss, så det er derfor vi har dette. Her har alle elevene vaert innom to utdannings­program. Noen ønsket det samme begge dagene, men da har vi tvunget de over på to forskjelli­ge, sier avdelingsl­eder Jørgen Pedersen.

Da får de et større innblikk i hva skolen har å by på. Og kanskje får de vaert innom en linje de også kunne vaert interesser­t å søke på.

– Vi har tilpasset timene til de, men våre elever går videre i planen sin. Jeg hadde tidligere i dag fysikk med en gjeng 10.-klassinger. De har fått vaere med å se hva som skjer i timene rett og slett, sier Pedersen.

are@framtidino­rd.no 40106377

 ?? FOTO: ARE BERGSET ELVESTAD ?? FRA VENSTRE: Joakim Mathias Hetta, Marius Triumf, Halvar Hermansen, Brage Berglund, Gabriel Persen og Jonas Østgård.
FOTO: ARE BERGSET ELVESTAD FRA VENSTRE: Joakim Mathias Hetta, Marius Triumf, Halvar Hermansen, Brage Berglund, Gabriel Persen og Jonas Østgård.
 ?? FOTO: ARE BERGSET ELVESTAD ?? Fysikk- og kjemieleve­r viser fram hva de laerer om på realfag.
FOTO: ARE BERGSET ELVESTAD Fysikk- og kjemieleve­r viser fram hva de laerer om på realfag.
 ?? FOTO: ARE BERGSET ELVESTAD ?? Avdelingsl­eder Jørgen Pedersen.
FOTO: ARE BERGSET ELVESTAD Avdelingsl­eder Jørgen Pedersen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway