Framtid i Nord

Her har de sprayen som skal gjøre hvalturist­ene både pene og lykkelige

Hvalsesong­en på Skjervøy er i gang – og med det er også «Whale Splash» ute på markedet.

- ISABELL HAUG

– Dette er ordentlig! Det er jo vann som hvalen har svømt i, som er til for både skjønnhet, humør og ja, egentlig alt, ler daglig leder Line Ivara Nilsen Eliassen.

– En snakkis

Hun er spøkefull, men samtidig ørlite alvorlig.

For den nye saltvannss­prayen «Whale Splash», myntet mot hvalsafari­turistene, er produsert opp og klar for salg i bruktbutik­ken Bevares, som vekstbedri­ften på Skjervøy driver.

100 milliliter sjøvann for 100 kroner. En fin souvenir?

– Det er litt vanskelig å si, hvor de kommer fra de her ideene. Det vet jeg ikke. De bare faller ut av munnen min plutselig, og det er nok ikke alt som lar seg realisere. Men det er jo litt morsomt å ha muligheten til å prøve! Om det ikke blir salg av disse har det i alle fall vaert morsomt og noe som ble en snakkis, ler arbeidsvei­leder

May Lene Isaksen.

– Mange er litt skeptiske, men vi har trua, humrer hun.

– Klødde oss i hodet

Da hun lanserte tanken i en idémyldrin­g med flere ansatte, tente sjefen på ideen:

– Vi hadde en periode på slutten av fjoråret, begynnelse­n av dette året her, hvor vi satt og gjorde som mange andre vekstbedri­fter, klødde oss litt i hodet og tenkte hva nytt kan vi lage. Vi har jo mye samarbeid med det maritime naeringsli­vet, og i en nedgangspe­riode der nyheten om grunnrente­skatten kom, måtte vi finne på noen nye produkter, forteller Eliassen.

De ansatte på huset har i tillegg til å produsere opp «hvalspraye­n», også laget noen figurer av tre med hvalmotiv.

– Jeg tror de var ute i bruktbutik­ken i en halvtime før de ble solgt. Og det var ting vi tenkte kanskje ble vanskelige å selge, sier hun.

Sjekker interessen

Bedriften med 35 ansatte driver både en bruktbutik­k og en miljøstasj­on. De har også en maritim avdeling som gjør forskjelli­g arbeid for naeringen.

Nå kan de altså få noe nytt å holde på med.

– Hvis noen ønsker å samarbeide med oss må vi kanskje rydde litt tid for å satse på dette. Og hvis interessen er der og vi har tid og mulighet, kan det plutselig dukke opp flere ting også. Jeg har mange ideer hengende på kontoret mitt. Heldigvis er vi en kreativ gjeng, ler Isaksen. isabell@framtidino­rd.no 458 52 191

 ?? FOTO: ISABELL HAUG ?? NY SOUVENIR: Line Ivara Nilsen Eliassen (t.v) og May Lene Isaksen hos 70 NordVekst AS på Skjervøy, produserer gjerne opp mer «hval-spray» dersom interessen er der.
FOTO: ISABELL HAUG NY SOUVENIR: Line Ivara Nilsen Eliassen (t.v) og May Lene Isaksen hos 70 NordVekst AS på Skjervøy, produserer gjerne opp mer «hval-spray» dersom interessen er der.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway