Framtid i Nord

Første signering til Goroso: - De appellerer til både voksne og unge

Velkjente Vassendgut­ane er bekreftet som første trekkplast­er på Gorosofest­ivalen 2024.

- TORBJØRN O. KARLSEN torbjorn@framtidino­rd.no 926 64 354

Jørn Cato Angell i Gorosofest­ivalen er fornøyd med den første bookingen til neste års festival.

– Ja, jeg tror det blir veldig bra. Vassendgut­ane kommer til å skape liv og røre. Det er et stort navn, som passer godt for Nordreisa. Det appellerer til både voksne og unge og det er det ikke alle band som gjør, sier Angell.

Flere navn

Han sier at festivalen kommer til å slippe flere navn de kommende månedene.

– Det kommer til å gå slag i slag fram mot jul, ja. Tanken er jo at festivalpa­ss kan vaere en fin julegave og da er det greit at vi har noen navn klare, sier Angell.

Vassendgut­ane har spilt på Skarvenfes­tivalen på Skjervøy tidligere, men ikke på Gorosofest­ivalen.

– Vi prøvde å få dem til Nordreisa i år, men da lyktes vi ikke. Men til neste år er de på plass, sier Angell.

Tromsø også

Bandet fra Ørsta spiller også på nykommeren Tromsø Countryfes­tival i midten av juli, men Angell tror ikke det får så mye å si for Gorosofest­ivalen - som går første helga i august.

– Det er en helt annen festival, så jeg tror ikke vi og dem linkes opp mot hverandre. Det kommer til å gå bra, sier Angell, som samtidig medgir at det må

jobbes litt for å sikre seg band med bred appell.

– Ja, spesielt popartiste­r må vi se bredt for å finne, slik at vi

får en fin miks på festivalen - noe for de voksne og noe for de unge. Og da ser vi også til utlandet, selv om kronekurse­n gjør det utfordrend­e økonomisk. Men vi skal i alle fall prøve, lover Angell.

3.000 pluss?

Gorosofest­ivalen 2023, med navn som Tix, CC Cowboys, Julie Bergan, Tungevaag og Backstreet Girls hadde rundt 3.000 tilskuere fredagen og rundt det samme på lørdagen. Angell setter ikke målet for 2024 noe lavere.

– Nei, vi satser på det samme i 2024. Vi var veldig fornøyd med oppmøtet i 2023, men det må gjerne komme enda litt flere til neste år. Det er plass på selve festivalen, selv om vi må jobbe mer med festivalca­mpingen. For der ble det vel overfylt med biler i år, sier Angell.

Det er gjort til sammen 17 tildelinge­r i denne runden, med en samlet sum på 2 698 000 kroner. Det gir et gjennomsni­tt på 159 000 kroner til de prosjekten­e som har fått støtte.

Blant de heldige mottakerne var Kvääninuor­et, som fikk full pott på 180 000 kroner til prosjektet «Kvensk språk i aktiv bruk», Kåfjord kulturskol­e har fått 120 000 kroner til kvensk språkdusj i barnehagen­e, og Eira Söderholm har fått innvilget 400 000 kroner til prosjektet «Aikamatka – Kvensk lesebok for kvenskstud­enter og alle andre.»

– Dette er vi veldig glade for. Vi har en 40 prosent stilling til språkdusj, og denne summen dekker om lag halvparten. Vi har flere søknader ute og krysser fingrene for at det blir fullfinans­iert, slik at vi kan fortsette det gode arbeidet og også utvikle prosjektet. Det sier Siw Helene Adolfsen som er kulturskol­erektor i Kåfjord kommune.

Til sammen fikk 15 søknader avslag i denne runden.

Blant de som fikk avslag finner vi Kainun institutti – Kvensk institutt, nasjonalt senter for kvensk språk og kultur, som fikk avslått tre søknader til en samlet sum av kroner 2 020 000, der blant annet 270 000 kroner var ment til «sikring av fotodokume­ntasjon av kvensk byggeskikk – Alf Einar Hansens fotoarkiv.»

– Vi konstatere­r at vi ikke fikk tilskudd til prosjekter denne gangen heller, sier daglig leder Hilde Skanke i en kort kommentar til Ruijan Kaiku.

 ?? FOTO: KRISTINA BÅTNES HESTDAHL ?? NYE NAVN: Jørn Cato Angell og Gorosofest­ivalen har flere navn på lur utover høsten og adventstid­en.
FOTO: KRISTINA BÅTNES HESTDAHL NYE NAVN: Jørn Cato Angell og Gorosofest­ivalen har flere navn på lur utover høsten og adventstid­en.
 ?? FOTO: NOMAD_SOUL - STOCK.ADOBE.COM ?? Vassendgut­ane kommer til Nordreisa neste år.
FOTO: NOMAD_SOUL - STOCK.ADOBE.COM Vassendgut­ane kommer til Nordreisa neste år.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway