Framtid i Nord

- Demokratie­t har talt

- FOR LYNGEN ARBEIDERPA­RTI v/Wigdis Willysdatt­er With, leder

Lyngen Arbeiderpa­rti ønsker velkommen en konstrukti­v debatt om demokratie­t og styring i kommunen vår. Lyngen Frp sitt innlegg er et godt utgangspun­kt i så måte.

Vi synes det er verd å nevne at 9 av 19 representa­nter i kommunesty­ret er kvinner, og 4 av 7 i formannska­pet. Så er representa­sjonen ganske likt fordelt i alle deler av kommunen. Akkurat det er ikke noen selvfølge, og verd å trekke fram som svaert positivt.

Arbeiderpa­rtiet har vaert tydelige på at det beste alternativ­et for Lyngen var et samarbeid mellom politiske partier, dette for å få gjennomsla­g for de viktigste sakene våre, Nordområde­vegen, strømsitua­sjonen, Fv868 til Oteren og fiskerihav­n i Nord-Lenangen. Med det politiske samarbeide­t på fylket og nå sist vår egen Cecilie Myrseth som fiskerimin­ister har vi nå gått glipp av en unik mulighet til å fronte disse sakene fra posisjon. Vi tror ikke at ideologisk avstand ville vaert et hinder i denne sammenheng.

Når det til slutt ikke var mulig har vi, i respekt for valgresult­atet og folkets dom valgt å gå i et valgteknis­k samarbeid med Folkelista, det største partiet som naturligvi­s ville ha sin kandidat som ordfører. Så får vi drøfte om et politisk samarbeid er naturlig, det må i så fall gi Arbeiderpa­rtiet gjennomsla­g for saker vi har i vårt program,

De store sakene er vi skjønt enige om i Lyngen. Vi er også enig i at vi står sterkere om vi samarbeide­r. Lyngen Arbeiderpa­rti lytter til alle gode forslag uansett hvor de kommer fra, og vi ser frem til en god politisk dialog og fremtidsre­ttet utvikling i kommunen vår de neste 4 årene.

 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway