Framtid i Nord

Har is i magen til tross for utsettelse

De mange som venter på ny treningsha­ll på Skjervøy må vente en stund til, men ordfører Ørjan Albrigtsen ser ikke mørkt på utsettelse­n.

- TORBJØRN O. KARLSEN torbjorn@framtidino­rd.no 926 64 354

Tidligere i høst ble det klart at Skjervøy kommune måtte sette grunnarbei­dene til den planlagte treningsha­llen på stadion på vent. Kommunen går nå ut på sine egne nettsider og opplyser om hvordan man har tenkt å gjøre det nå når vinterseso­ngen står for døra - med aktivitete­r både på skøyte og på ski. Samtidig forklarer administra­sjonen at årsaken til anleggssta­nsen er todelt.

«Kommunen valgte å avlyse konkurrans­en, da vi bare hadde ett tilbud, og SIK ikke var klar til å sette opp servicehus­et sitt nå i høst», skriver kommunen

på sine nettsider.

Intensiv fremdrifts­plan

Nå er byggestart­en utsatt til våren 2024. Ordfører Ørjan Albrigtsen sier til Framtid i Nord at tidsplanen for hallbyggin­gen kanskje var litt ambisiøs, og at det ikke er noen katastrofe at det blir utsatt oppstart.

– Det er ikke tvil om at vi satte opp en intensiv fremdrifts­plan. Det handlet jo litt om at vi måtte ha progresjon i prosessene for å ikke miste spillemidl­ene. Og progresjon har vi hatt. Det har vaert gjort en formidabel dugnadsinn­sats, blant annet med å fjerne det gamle kunstgress­et. Men når vi da møtte utfordring­er, så har vi valgt å utsette byggestart­en, sier Albrigtsen.

Han er slett ikke bekymret for at timeout-en setter prosjektet i fare.

– Nei, tvertimot så tror jeg det er en styrke for hallprosje­ktet. Vi får bygget hallen på sommeren i stedet for på vinteren og det er bra. I tillegg får vi litt bedre tid på oss og flere aktører kan vaere med og bygge og gi priser, sier Albrigtsen.

Billigere på sommeren

Uten et vedtatt anbud, så vet fortsatt ikke verken ordføreren eller kommunesty­ret hva hallprosje­ktet til slutt blir å koste.

– Nei, det vet vi ikke. Men sånn er det. Vi får imidlertid signaler om at materialpr­isene er i ferd med å stabiliser­e seg. Og så vil vi også spare penger ved å bygge på sommeren i stedenfor på vinteren. Når det ble som det ble, med bare én aktør igjen, så var det helt rett å utsette, sier Albrigtsen.

 ?? FOTO: KJETIL M. SKOG ?? STILLSTAND: Tidligere i høst ble det stopp i gravingen på halltomta på Lerøy Stadion. Men ordfører Ørjan Albrigtsen bedyrer at arbeidet tar til igjen til våren. Hallen er planlagt til høyre i bildet, mellom den gamle kunstgress­banen og den nye.
FOTO: KJETIL M. SKOG STILLSTAND: Tidligere i høst ble det stopp i gravingen på halltomta på Lerøy Stadion. Men ordfører Ørjan Albrigtsen bedyrer at arbeidet tar til igjen til våren. Hallen er planlagt til høyre i bildet, mellom den gamle kunstgress­banen og den nye.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway