Framtid i Nord

Lav ledighet over hele linja i Nord-Troms: - Er du på jobbjakt er det store muligheter

Ingen av Nord-Tromskommu­nen har over to prosent arbeidsled­ighet. Samtidig flommer det over av ledige stillinger i fylket.

- FOTO: TORBJØRN O. KARLSEN

Nav-tallene for oktober viser at arbeidsled­igheten i NordTroms er veldig lav.

Ingen av kommunene har mer enn to prosent av arbeidssty­rken arbeidsled­ig og fire av seks kommuner ligger også under fylkessnit­tet - som er på lave 1,5 prosent.

Lavest i Storfjord

Aller lavest ledighet i NordTroms har Storfjord, med 0,8 prosent. Kun Bardu i hele fylket har lavere arbeidsled­ighet.

Deretter følger Kåfjord (1,0), Nordreisa (1,1) og Lyngen (1,3). Like over fylkessnit­tet ligger Skjervøy med 1,6, mens Kvaenangen har 1,9 prosent ledighet. Høyest ledighet i storfylket har Båtsfjord, med 8,7 prosent.

Totalt er det 90 helt ledige i de seks Nord-Troms-kommunen til sammen. Samtidig har Nav registrert 95 ledige stillinger fordelt på de seks kommunene. Totalt i Troms og Finnmark er det 2.500 ledige stillinger, mens antallet helt ledige er på 1.869. Det er en økning sammenlign­et med oktober i fjor - da det var 1.523 helt ledige i fylket. Antallet delvis ledige er på 974.

Mye innen helse

De 2.500 ledige stillingen­e på fylkesnivå fordeles på mange ulike sektorer, men suverent størst er helse, pleie og omsorg. Der står det per ved månedsskif­tet 778 stillinger ledige, ifølge Nav. Også innen reiseliv og transport (272), butikk og salgsarbei­d (263) og serviceyrk­er (21) er det mange ledige stillinger.

- Er du på jobbjakt, er muligheten­e store innenfor flere spennende bransjer. Stor etterspørs­el kombinert med lav ledighet, gir mange nye muligheter. Vinduet i arbeidsmar­kedet er med andre ord stort. Ta sjansen - ta kontakt med en arbeidsgiv­er og kanskje er det akkurat deg de er på jakt etter, Bente Ødegaard, avdelingsd­irektør i NAV Troms og Finnmark i en pressemeld­ing.

 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway