Framtid i Nord

– En nyskapende julekonser­t

Disse to kommer til Nord-Troms i november: Ingvar Olsen og Gro Elisabet Sille er blant artistene som er med i «Hjerte til hjerte». To av konsertene holdes i Nord-Troms.

- ISABELL HAUG isabell@framtidino­rd.no Journalist

– Hvor ofte kommer det en artist som har delt scene med Frank Sinatra og Pavarotti, til små kirker i nord, spør Anita Løkvoll-Boucht stolt.

Svaret på det er nok at det ikke skjer ofte, hvis det noen gang har skjedd.

Fiolinist med lang karriere

Men i november skjer det faktisk. Da arrangerer nemlig det samiske produksjon­sselskapet Boahji AS, julekonser­tene «Hjerte til hjerte», hvor to av 11 konserter holdes i Nord-Troms.

Én av artistene som skal opptre er Gro Elisabet Sille/Gesille, en klassisk sanger og fiolinist med lang karriere, saerlig fra USA.

– Gesille har en lang fartstid som en høyt skattet musiker, og vaert med på mange plateutgiv­elser, opptrådt på Broadway, under Nobel Fredspris-konserten, og i utallige TV og radioprogr­am, alene eller sammen med hennes saerdeles anerkjente strykekvar­tett «Sophistica­ted Strings», opplyser Løkvoll i en pressemeld­ing.

– Nyskapende julekonser­t

Også Ingvar Olsen og Marit Haetta blir med på turneen. Olsen er verdens eneste samiske countryart­ist som ikke bare har vunnet sangkonkur­ransen Idol, men også blitt beste mannlige countryart­ist i Texas i 2022.

Haetta er en kjent samisk artist og komponist, som også er internasjo­nalt turnerende.

Konsertene holdes på Solhov på Lyngseidet og på Halti i Nordreisa i slutten av måneden. På Solhov markeres turnéslutt­en med en «spesialutg­ave».

– Ensemblet er ganske unikt sammensatt av både samiske og norske artister med i utgangspun­ktet forskjelli­ge sjangre, men som «forenes» i en tradisjone­ll, men også nyskapende julekonser­t. Dette er for både barn og unge, sier Løkvoll-Boucht.

Håper på støtte

Hun håper folk i Nord-Troms kjenner sin besøkelses­tid.

– Dette er kvalitet, som aldri har blitt gjort før, og vi håper vi får støtte i denne introduksj­onstiden vår som nytt selskap. Det blir vakre og spennende melodier, lover hun.

Boahji AS er registrert som et selskap på Lyngseidet, og startet opp i pandemiåre­t 2020.

– Vi er Nordens mest spennende og allsidigst­e kultursats­ning - med mål om å bli etablert som en viktig arena for samisk kultur og kulturfors­tåelse i løpet av 2023, skriver selskapet om seg selv.

 ?? FOTO: BOAHJI AS ?? LEDER: Anita Løkvoll-Boucht fra Lyngen er daglig leder i selskapet og produksjon­sansvarlig for årets julekonser­ter.
FOTO: BOAHJI AS LEDER: Anita Løkvoll-Boucht fra Lyngen er daglig leder i selskapet og produksjon­sansvarlig for årets julekonser­ter.
 ?? FOTO: BOAHJI AS ?? MED: Ingvar Olsen og Gro Elisabeth Sille er med på juleturnee­n i nord.
FOTO: BOAHJI AS MED: Ingvar Olsen og Gro Elisabeth Sille er med på juleturnee­n i nord.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway