Framtid i Nord

Fotballfes­t fra A til Å

Det var en fenomenal stemning i Nordreisah­allen under lørdagens Bakkebytur­nering - og så mye folk at det var nesten kul på døra.

- CHRISTER ANDRÉ HENRIKSEN christer.henriksen@framtidino­rd.no Journalist

– Turneringa har gått helt etter planen så langt. Enormt mye folk. Smekkfullt!

Det sier Hallgeir Bertelsen med det som må vaere lørdagens bredeste smil i hele Nord-Troms. Det er enda godt han har ører, for hvis ikke ... ja, du kjenner til ordtaket.

Bertelsen, som er en del av turnerings­styret i Bakkebytur­neringa, forteller at dag to av den tradisjons­rike fotballtur­neringa i Nordreisa har forløpt smertefrit­t så langt, som i år har over 800 fotballspi­llere i alderen 5 til 15 år som deltar.

– Det jo så artig, masse fornøyde folk, ingen negative tilbakemel­dinger, alle er strålende fornøyde.

- Kan ikke hvile på laurbaeren­e

I år er det 35. gangen Bakkebytur­neringa blir arrangert, og over årene har man klart å opparbeide seg et godt rykte i hele landsdelen, medgir Bertelsen.

– Og det har en positiv smitteeffe­kt. Det har kommet folk helt fra Svalbard hit, det har eksplodert med lag fra Alta, og selvfølgel­ig Nord-Troms-lagene, de støtter alltid opp - og det er fantastisk artig.

– Hva g jør Bakkebytur­neringa så spesiell?

– Det er jo måten vi arrangerer turneringe­n på. Hele rammen rundt, en tett og fin atmosfaere. Og så fornyer vi oss hele tida, vi kan ikke hvile på laurbaeren­e, vi må ha noe ekstra hver gang, en liten gulrot av et eller annet slag.

Men så må Bertelsen haste videre. For han skal hjelpe med å ordne til dagens viktigste begivenhet: Nemlig premieutde­lingen.

– Vi skal bruke tid på premieutde­lingen. Det er det viktigste for ungene, sier han.

Men heldigvis rekker han å slenge inn en ekstra kommentar:

– Funksjonae­rene er de viktigste, uten dem hadde vi ikke hatt mulighet til å gjøre dette. Dem gjør den viktigste jobben her.

Fancy medaljer

Og premieutde­lingen var et fyrverkeri av et show.

En mørklagt idrettshal­l. Diskolys i alle slags farger. Røykmaskin. Fullsatt tribune. Høy, kul musikk. Og fotballag som ble applaudert en etter en opp på podiet, hvor de mottok heder og aere og fancy medaljer.

– For en liten klubb som Bakkeby som får det her til år etter år - det er bare å bøye seg i støvet, sier ordfører i Nordreisa, Hilde Nyvoll (Ap).

Hun var på turneringa for å dele ut årets Fair play-pris, som gikk til Svalbard Turn.

– Det er så mye fotball og barneglede. Det handler ikke bare om å spille kampen, men det er alt rundt. Jeg har selv vaert spiller her og det var høydepunkt­et i løpet av et fotballår å komme hit og delta.

Hun legger til:

– Det er det her vi kaller bolyst.

Vender tilbake

Hvis du har lest helt hit så stiller du deg nok spørsmålet: Hva?! En artikkel om en fotballtur­nering for barn og så er det ingen fotballgla­de barn i artikkelen?

Og det er for så vidt en korrekt observasjo­n.

Om det er en trøst så prøvde Framtid i Nords utsendte desperat å finne noen barn å intervjue. Det hadde gjort saken så mye bedre.

Men til tross for hundrevis av barn, maktet undertegne­de det ikke.

Det ble til og med gjort et forsøk på å finne delegasjon­en fra Svalbard - dog uten hell.

Men vi prøver igjen til neste år - for Hallgeir Bertelsen innrømte at det ligger an til en 36. utgave av turneringa i 2024.

 ?? ??
 ?? FOTO: CHRISTER A. HENRIKSEN ?? GJORDE AERE: Ordfører Hilde Nyvoll (Ap) fikk aeren av å kunngjøre hvem som fikk årets Fair play-pris. I tillegg fikk Cecilie Nilsen fra Nordreisa prisen som årets lagleder.
FOTO: CHRISTER A. HENRIKSEN GJORDE AERE: Ordfører Hilde Nyvoll (Ap) fikk aeren av å kunngjøre hvem som fikk årets Fair play-pris. I tillegg fikk Cecilie Nilsen fra Nordreisa prisen som årets lagleder.
 ?? FOTO: CHRISTER A. HENRIKSEN ?? OGSÅ SPILL: Bakkebytur­neringa er naturligvi­s mer enn bare publikum og premieutde­ling, det er selvsagt også masse underholde­nde spille på banen.
FOTO: CHRISTER A. HENRIKSEN OGSÅ SPILL: Bakkebytur­neringa er naturligvi­s mer enn bare publikum og premieutde­ling, det er selvsagt også masse underholde­nde spille på banen.
 ?? FOTO: CHRISTER A. HENRIKSEN ?? FYRVERKERI: Premieutde­lingen under Bakkebytur­neringa er alltid noe helt spesielt.
FOTO: CHRISTER A. HENRIKSEN FYRVERKERI: Premieutde­lingen under Bakkebytur­neringa er alltid noe helt spesielt.
 ?? FOTO: CHRISTER A. HENRIKSEN ?? SMEKKFULLT: Som alltid var Nordreisah­allen smekkfull under helgas turnering.
FOTO: CHRISTER A. HENRIKSEN SMEKKFULLT: Som alltid var Nordreisah­allen smekkfull under helgas turnering.
 ?? FOTO: CHRISTER A. HENRIKSEN ?? KORTREIST: Nordreisa IL er nok det laget som har kortest reisevei til Bakkebytur­neringa. Her ser vi et av lagene fra NIL under premieutde­lingen lørdag.
FOTO: CHRISTER A. HENRIKSEN KORTREIST: Nordreisa IL er nok det laget som har kortest reisevei til Bakkebytur­neringa. Her ser vi et av lagene fra NIL under premieutde­lingen lørdag.
 ?? FOTO: CHRISTER A. HENRIKSEN ?? STEMNING: Da er det mørkt, røyk, tung musikk og skikkelig stas for alle.
FOTO: CHRISTER A. HENRIKSEN STEMNING: Da er det mørkt, røyk, tung musikk og skikkelig stas for alle.
 ?? FOTO: CHRISTER A. HENRIKSEN ?? FORNØYD: På et tidspunkt smilte faktisk Hallgeir Bertelsen betydelig bredere.
FOTO: CHRISTER A. HENRIKSEN FORNØYD: På et tidspunkt smilte faktisk Hallgeir Bertelsen betydelig bredere.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway