Framtid i Nord

- Det var enormt kult!

Slo sin egen rekord i New York – men det er ikke prestasjon­en han trekker fram – Å delta i et løp som dette gjør at man virkelig blir bitt av basillen, ler Jim Bratland.

- ISABELL HAUG isabell@framtidino­rd.no Journalist

– Du vet den følelsen av gåsehud, tenk hvordan det er å ha den hele dagen! Det var enormt kult, nesten ubeskrivel­ig, sier Jim Bratland (48).

Slo sin egen tid

Søndag gikk hans drøm og tidligere uttalte mål i oppfyllels­e. Den nordreisab­osatte mannen deltok nemlig på New York Maraton, verdens største maraton med over 50.000 løpere. Ikke nok med det, denne gangen slo han sin beste maratontid med seks minutter.

Tiden endte på 3:25:39.

– Det er skummelt med ambisjoner, men jeg klarte det faktisk, åtte år etterpå, å slå rekorden. Det er kjempebra, og jeg er utrolig fornøyd, sier han.

– Gøy å se logistikke­n

Løpet har hatt rundt 300 norske deltakere, ifølge Bratland. Også Elin Johanne Samuelsen og Paul Johan Jensen fra Lyngen har deltatt. Bratland forteller at opplevelse­n, med alle folkene og logistikke­n rundt, likevel er det han sitter igjen med som høydepunkt­er.

– Jeg telte 100 europaller med utstyr bare i målområdet da jeg jogget forbi dagen før. Det er et imponerend­e arrangemen­t, som er rimelig gjennomprø­vd. og det er gøy å se logistikke­n. Jeg skjønner godt at folk kommer hit for å delta, for man klarer faktisk ikke å forestille seg alt før man er her, sier han.

I Bratlands pulje var det 12.000 mennesker som startet samtidig idet kanonen gikk av.

– Jeg brukte tre minutter bare for å komme frem til startstrek­en. Underveis i løpet var det så mye folk som heier at man virkelig må jobbe for å holde igjen, men jeg klarte å finne et jevnt tempo. Å delta i et løp som dette gjør at man virkelig blir bitt av basillen, ler han.

Ble tidlig kveld

48-åringen har løpt maraton to ganger tidligere. Han har i tillegg gjennomfør­t 42-kilometere­n i et stunt på tredemølla i Nordreisa i 2016, og et halv-maratonstu­nt over ett år som han avsluttet i sommer.

– Hva er det neste?

– Jeg regner med å delta på Mørketidsl­øpet i Tromsø i januar, det er jo en slager. Jeg synes disse løpene er veldig fine. Også skal jeg på en ferietur til Kina snart, vi får se om det er noe løp der tilfeldigv­is, flirer han.

Bratland reiste til New York med en barndomsko­mpis, men innrømmer at feiringen etter løpet på søndag ikke ble helt den store.

– Vi hadde store planer men det ble ikke en treretters som vi pratet om kvelden før. Det ble øl og pizza, og tidlig kveld, ler han.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? MED: Jim Bratland fra Nordreisa deltok i verdens største maratonløp i New York. Han fullførte på tre timer og 25 minutter.
FOTO: PRIVAT MED: Jim Bratland fra Nordreisa deltok i verdens største maratonløp i New York. Han fullførte på tre timer og 25 minutter.
 ?? FOTO: PRIVAT ?? FORNØYDE: Jim Bratland og kompis Frode Sjursen, tydelige fornøyde etter målgang. Det ble øl og pizza, og tidlig kveld, forteller Bratland.
FOTO: PRIVAT FORNØYDE: Jim Bratland og kompis Frode Sjursen, tydelige fornøyde etter målgang. Det ble øl og pizza, og tidlig kveld, forteller Bratland.
 ?? FOTO: PRIVAT ?? ENORMT: Med firefelts løpevei, helikopter over løpet og egne band på fortauet, skal New York Marathon ha vaert et eventyr for alle løpeglade.
FOTO: PRIVAT ENORMT: Med firefelts løpevei, helikopter over løpet og egne band på fortauet, skal New York Marathon ha vaert et eventyr for alle løpeglade.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway