Framtid i Nord

Nå er det nye rådet på plass - med ett nytt fjes

Tirsdag ble det nye NordTromsr­ådet konstituer­t i Nordreisa.

- CHRISTER ANDRÉ HENRIKSEN christer.henriksen@framtidino­rd.no

Konstituer­ingen fant sted på kommunehus­et i Nordreisa tirsdag.

Medlemmene av NordTromsr­ådet de neste fire årene er:

Leder: Hilde Nyvoll (Ap), ordfører i Nordreisa Nestleder: Ørjan Albrigtsen (KrF), ordfører i

Skjervøy

Bernt Eirik I. Lyngstad

(Ap), ordfører i Kåfjord

Kai Petter Johansen (SV), ordfører i Kvaenangen

I tillegg ledes kommunedir­ektørutval­get av Trond Hoe i Kåfjord kommune. Daglig leder av rådet er Robert Jensen.

Kommer inn med blanke ark

– Jeg kommer inn hit med blanke ark, jeg har en stor fordel med det, humrer Kai Petter Johansen som det eneste nye medlemmet av de fire.

– Nord-Troms har blitt omtalt som en sort flekk på kartet, og jeg tror rådet kan vaere et viktig verktøy for å endre på det. Vi kan ta større plass og gjøre oss mer relevante regionalt og nasjonalt, mener Johansen.

Nyvalgt leder av rådet, Hilde Nyvoll, forteller at dagen har gått til å diskutere hva rådet skal fokusere på fremover:

– Vi kan ikke gape over alt. Vi må stake ut en kurs. Vi har flere prosjekter som går på det med rekrutteri­ng, vi må ha flere folk til Nord-Troms, hvordan skal vi bli en mer robust region? Det er viktig for oss.

Nestleder Ørjan Albrigtsen og Bernt Lyngstad mener begge samarbeid blir nøkkelen fremover.

– Vi er et lite råd med fire små kommuner, kanskje et av de minste regionråde­ne, da er det ekstra viktig å samhandle og samarbeide godt med hverandre og andre aktører - at vi drar regionen i én retning i fellesskap, sier Albrigtsen.

– Jeg tror det er viktig at vi er synlig og tar på alvor det befolkning­en har utfordring­er med. At lokalsamfu­nnet ser dem har ordførere i NordTroms som tar tak i de utfordring­ene de har, hver enkelt innbygger, sier Lyngstad.

For som det heter: Sammen er vi sterke!

Så fremst du ikke spør Bud Spencer. Han ville nok heller lurt inn ordet dynamitt.

Bygge et sterkere Nord-Troms

Nord-Tromsrådet er et interkommu­nalt politisk råd bestående av kommunene Nordreisa, Skjervøy, Kåfjord og Kvaenangen.

Rådet er et politisk samarbeids­organ som skal arbeide med saker av felles interesse mellom kommunene i regionen og som fremmer regionens interesser i region- og rikssammen­heng.

Nord-Tromsrådet ble etablert høsten 2022, som en etterfølge­r til Nord-Troms regionråd, hvor også Storfjord og Lyngen var medlem. Tidligere ordfører i Kvaenangen, Eirik Losnegaard Mevik (Ap), var Nord-Tromsrådet­s første leder.

 ?? FOTO: CHRISTER A. HENRIKSEN ?? DET NYE NORD-TROMSRÅDET: Kai Petter Johansen (Kvaenangen), leder Hilde Nyvoll (Nordreisa), nestleder Ørjan Albrigtsen (Skjervøy) og Bernt Eirik I. Lyngstad (Kåfjord).
FOTO: CHRISTER A. HENRIKSEN DET NYE NORD-TROMSRÅDET: Kai Petter Johansen (Kvaenangen), leder Hilde Nyvoll (Nordreisa), nestleder Ørjan Albrigtsen (Skjervøy) og Bernt Eirik I. Lyngstad (Kåfjord).
 ?? FOTO: CHRISTER A. HENRIKSEN ?? KAPTEIN OG 2. PILOT: Ordfører i Nordreisa, Hilde Nyvoll (Ap), og ordfører i Skjervøy, Ørjan Albrigtsen (KrF), er henholdsvi­s ny leder og nestleder av Nord-Tromsrådet for kommende periode.
FOTO: CHRISTER A. HENRIKSEN KAPTEIN OG 2. PILOT: Ordfører i Nordreisa, Hilde Nyvoll (Ap), og ordfører i Skjervøy, Ørjan Albrigtsen (KrF), er henholdsvi­s ny leder og nestleder av Nord-Tromsrådet for kommende periode.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway