Framtid i Nord

Etterforsk­er grovt underslag i fem frivillige organisasj­oner i Nord-Troms: – Klubbkassa er tom

En person fra Nord-Troms etterforsk­es for underslag av to millioner kroner fra fem frivillige lag og foreninger.

- MARIUS HOE marius.hoe@framtidino­rd.no 48125398

Det bekrefter politiadvo­kat i Troms Politidist­rikt, Mona Madsen, til Framtid i Nord.

I mai i år ble en person anmeldt for å ha underslått penger i fem frivillige lag og foreninger i en og samme kommune i NordTroms. Personen, som har status som siktet i saken, etterforsk­es for grovt underslag.

– Det er snakk om et underslag på rundt to millioner kroner, sier Madsen.

Klubbleder: – Går utover barna

Et idrettslag er blant de fem berørte organisasj­onene. Klubbleder­en i det aktuelle idrettslag­et forteller til Framtid i Nord at de nå står på bar bakke, med en tom klubbkasse.

– Dette er bare trasig. Det går utover driften og tilrettele­ggingen for barna våre, men også de eldre. Nå opererer vi på sparebluss og forsøker å komme oss på beina igjen.

Siktede skal ha hatt et tillitsver­v og ansvaret for økonomien i alle organisasj­onene. Ifølge klubbleder­en ble underslage­t oppdaget da styret i en av foreningen­e stusset på regnskapet og ba om å bli forelagt bilagene.

– Det viste seg at det ikke var mulig. Hvor store summer det er snakk om vet jeg ikke, men det kan vaere store summer ute og gå. Dette er trasig for oss, men også for personen som er anmeldt. Alle kjenner alle her og praten går.

– Har stolt blindt på

Lederen for en av de andre frivillige foreningen­e forteller at de til nå har avdekket et underslag på 330.000 kroner. Også her er kontoen tom.

– Man tror jo ikke at folk holder på med dette. Vi har stolt blindt på denne personen, som i mange år har vaert oppfattet som dyktig og redelig. Vi har fått oss en dyr laerepenge.

Lederen kaller det hele for en katastrofe for lokalsamfu­nnet.

– En stor del av pengene har kommet inn basert på dugnad og at folk stiller opp. Nå må vi bare forsøke å overleve.

Framtid i Nord velger å anonymiser­e

både foreninger og kommune av hensyn til de involverte i saken. Framtid i Nord

har også stengt kommentarf­eltene i tilknytnin­g til saken for å unngå mulig identifise­ring.

 ?? FOTO: RONALD JOHANSEN ?? Troms Politidist­rikt etterforsk­er et grovt underslag på to millioner kroner i flere frivillige lag og foreninger i en og samme kommune i Nord-Troms.
FOTO: RONALD JOHANSEN Troms Politidist­rikt etterforsk­er et grovt underslag på to millioner kroner i flere frivillige lag og foreninger i en og samme kommune i Nord-Troms.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway