Framtid i Nord

Milliontil­deling til det første av sitt slag i Troms

Landbruksd­irektorate­t gir 2,6 millioner kroner til tømmerkai i Nordreisa.

- CHRISTER ANDRÉ HENRIKSEN christer.henriksen@framtidino­rd.no Journalist

Nordreisa kommune vil legge til rette for økt naeringsak­tivitet i skogen og tømmertran­sport via sjøveien.

Derfor ønsker kommunen å bygge ut havnen i Sørkjosen slik at man kan få en fullverdig tømmerterm­inal.

For å få det til må de utvide kaia fra 30 til 70 meter, mudre havnebasse­nget fra 5 til 8 meters dybde, og tilrettele­gge for en lagringska­pasitet på opp mot 10 000 m3 på kaianlegge­t - hvor kommunen kan kreve en avgift for hver kubikk som selges.

Høsten 2022 søkte kommunen om tilskudd til prosjektet fra blant annet Troms Holding og Landbruksd­irektorate­t.

Prosjektet var den gang budsjetter­t til å koste 24 millioner kroner.

Ta unna betydelig volum

Nå er årets tildelinge­r fra Landbruksd­irektorate­t klart.

Som én av seks tømmerkaie­r får prosjektet i Nordreisa tildelt 2,6 millioner kroner.

Sørkjosen er det første kaianlegge­t i Troms som får tilskudd til utbygging av tømmerkai.

– Kaien bidrar med å bedre den geografisk­e dekningen av tømmerkaie­r langs kysten, skriver Landbruksd­irektorate­t i en pressemeld­ing.

– Sørkjosen kai skal ta unna et betydelig tømmervolu­m den naermeste 25 årsperiode­n der tynningsvi­rke utgjør en stor andel. Tømmervolu­met er relativt lavt, sammenlign­et med andre kaianlegg i landet. Søknaden nådde opp fordi alternativ­et til kai er svaert lang transportv­ei med tømmerbil til sluttbruke­r, står det.

Tømmer er etterspurt

I september 2022 sa tidligere kommunalsj­ef i Nordreisa, Dag Funderud, til Framtid i Nord at Statskog ønsker å ta ut tynningsvi­rke fra skogene i NordTroms og selge det videre.

Noe som ikke har vaert gjort tidligere ettersom det å frakte det med lastebiler sørover, ikke

har vaert lønnsomt.

– Båttranspo­rt er en mye rimeligere transport når det er over lange avstander. Du kan få med deg veldig, veldig mye mer på en båt, enn på en tømmerbil, forklarte han, og siktet til at lønnsomhet­en per kubikk dermed vil gå opp.

– Prinsippet med sånne tømmerkaie­r er at du kjører tømmeret til kaia, og så ligger det der, og så er det bare å kjøre det ombord på båten når båten kommer.

I kommunens skissesøkn­ad kom det frem at tømmer er etterspurt av virksomhet­er som smelteverk, biovarmean­legg og som industrifl­is.

I søknaden kom det også frem at nedslagsfe­ltet for tømmerkaia i Sørkjosen, også vil gjelde for nabokommun­ene til Nordreisa; Kvaenangen og Kåfjord, samt Storfjord kommune.

Tall fra Landsskogt­akseringen viser at Storfjord kommune har 125.000 dekar produktiv skog, Kåfjord kommune 90.000 dekar, Nordreisa kommune 250.000 dekar, og Kvaenangen

kommune 165.000 dekar.

– For oss er en kai helt avgjørende for at Statskog skal starte med tynning. Og det er et stort behov for å gjøre tynning for at resten av skogen skal bli større og bedre, fortalte tidligere kommunalsj­ef Funderud.

 ?? FOTO: TORBJØRN O. KARLSEN ?? I Sørkjosen ønsker Nordreisa kommune å bygge ut kaianlegge­t for å kunne frakte ut tømmer.
FOTO: TORBJØRN O. KARLSEN I Sørkjosen ønsker Nordreisa kommune å bygge ut kaianlegge­t for å kunne frakte ut tømmer.
 ?? FOTO: LANDBRUKSD­IREKTORATE­T ?? Kart over tømmerkaie­r per oktober 2023.
FOTO: LANDBRUKSD­IREKTORATE­T Kart over tømmerkaie­r per oktober 2023.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway