Framtid i Nord

Mener konkurs ikke truer deres nye festival: – Vi forstår at folk kan lure

Flere tusen billetter skal vaere solgt allerede. Men blir det countryfes­tival på Mandelasle­tta?

- KARIANNE LAAGSTEIN karianne.laagstein@itromso.no

– Vi forstår at folk kan lure. Men vi kan forsikre om at festivalen i Tromsø ikke blir berørt.

Dette skriver daglig leder i nyetablert­e Tromsø countryfes­tival, Vegard Pedersen, i en tekstmeldi­ng til iTromsø, etter at vi har forsøkt å intervjue ham over telefon.

«Flere tusen billetter solgt»

Festivalen skal gå av stabelen i Tromsdalen 12. og 13. juli til neste år. Her skal Mandelasle­tta utstyres med 200–250 campingvog­nplasser, mens tivoliplas­sen på båthavna blir selve konsertomr­ådet.

Da iTromsø snakket med festivalen­s styreleder Franz Robertsen tidlig i oktober, sa han at countryfes­tivalen tar sikte på å ha åtte artister fordelt over to kvelder.

Halve programmet var allerede offentligg­jort, og Robertsen fortalte at billettsal­get går godt.

Ifølge Pedersen skal de ha solgt flere tusen billetter, og campingvog­nplassene på Mandelasle­tta skal snart vaere utsolgt.

Konkurs

Mandag fortalte Nordlys at Pedersens selskap Nord-Troms arrangør AS (NTA AS) er begjaert konkurs.

Sammen med broren Jostein og faren Jørn Cato Angell, står Pedersen bak flere selskaper som har vaert involvert i festivaldr­ift i Nord-Troms – og for tredje gang på et drøyt år har et selskap drevet av «festivalfa­milien fra Skjervøy» havnet i tingretten.

Sist ut var NTA AS, hvor Skatteetat­en har begjaert konkurs. Saken ble behandlet av NordTroms og Senja tingrett mandag, hvor det ble besluttet at

boet til NTA AS tas under behandling som konkursbo.

Dagen etter tingretten­s behandling, forsøkte iTromsø altså å intervjue Pedersen over telefon, for å høre hva som nå vil skje med den nyetablert­e countryfes­tivalen.

Eierskapsm­essig er festivalen nemlig tett knyttet til selskapet JV Skjervøy AS, hvor Vegard Pedersen er både daglig leder og styreleder. Dette selskapet eier 75 prosent av aksjene i Tromsø countryfes­tival, mens nå konkursdøm­te NTA AS er 100 prosent eid av morselskap­et.

Bortsett fra styreleder Franz Robertsen hører de øvrige tre styremedle­mmene i Tromsø Countryfes­tival til «festivalfa­milien fra Skjervøy»; nemlig Vegard Pedersen selv, samt broren Jostein og faren Jørn Cato Angell.

Vil ikke siteres

Vi spør Pedersen om det blir

festival neste sommer – og vi spør om han som daglig leder kan forstå at folk kan lure på om den nye festivalen nå står i fare for å bli avlyst.

Til dette siste ønsker ikke Pedersen å gi noe svar – og samtalen ender i at Pedersen ikke ønsker å bli sitert på noe av det vi har snakket om.

Senere kommer det imidlertid en tekstmeldi­ng fra Pedersen.

– Vi forstår at folk kan lure, men vi kan forsikre om at Tromsø countryfes­tival ikke arrangeres av NTA AS. Så festivalen i Tromsø blir ikke berørt, lyder det korte svaret fra festivalsj­efen.

Det har ikke lyktes iTromsø å komme i kontakt med styreleder Franz Robertsen.

 ?? FOTO: ARE BERGSET ELVESTAD ?? Vegard Pedersen fra Skjervøy er daglig leder i nyetablert­e Tromsø countryfes­tival.
FOTO: ARE BERGSET ELVESTAD Vegard Pedersen fra Skjervøy er daglig leder i nyetablert­e Tromsø countryfes­tival.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway