Framtid i Nord

Ny skole - koste hva det koste må

-

Alle skal med når man nå endelig har kommet i gang med å prosjekter­e ny løsning for barneskole­n på Skjervøy. Kommunen har leid inn eksterne aktører som skal sørge for at alle som vil, elever, laerere, familie, slekt og Petter Spretts slekt og venner for å si det med A.A. Milne - får ment sitt.

sagt på høy tid. De første elevene som gikk inn dørene på barneskole­n er enten gått ut av tiden, eller så har de olde- og tippoldeba­rn som går der i dag. Selv den nyeste delen av skolen, som sto klar rundt årtusenski­ftet er altså en generasjon gammel allerede.

Det er mildt

også så til de grader preg av det. Gammeldele­n ble bygget i en tid da begrepet universell utforming ikke fantes, den tida da skoledagen startet med et salmevers, og spanskrør enda lurte bak kateteret. For å si det noe ungdommeli­g, hele bygget suger. Bortsett fra ventilasjo­nen. Den suger nemlig ikke...

Bygget baerer selvsagt

det nye kommunesty­ret på befaring på skolen, men til tross for at mange av de folkevalgt­e både selv har trådt sine barneår - og hatt eller har unger gående i det samme bygget, var overraskel­sen likevel stor over forfallet.

Sist torsdag var

Straks etter gjennomfør­te man en uhøytideli­g spørreunde­rsøkelse i kommunesty­ret, gjennom quizappen Kahoot. Den gir oppløftend­e signaler til dagens brukere, og ikke minst fremtidige brukere, av skolen. Blant annet svarte ti av 19 politikern­e at en ny skole bare måtte koste det den måtte koste. Fem begrenset seg til 350 millioner, mens kun tre satte 170 millioner kroner som grense. Ingen svarte billigst mulig.

Selvsagt har også de som svarte «så mye det koster» en øvre grense, men det gir i alle fall et håp om at det nåvaerende kommunesty­ret faktisk er klare for å gjøre den investerin­gen Skjervøy sårt trenger. En kommune som en gang drømte om å få bli by, som ønsker å vaere fylkets sjømathove­dstad og som har vyer om befolkning­svekst, kan ikke vaere bekjent av slike forhold som dagens skolebygg tilbyr.

Selvsagt kan man ikke la kostnadene løpe løpsk, men om kommunepol­itikerne i Skjervøy faktisk vil noe med sine visjoner om vekst er det altså ikke nå de skal spare.

 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway