Framtid i Nord

– Vi vil at politikern­e skal holde valgløften­e sine

Liss Isaksen og hennes kolleger ved Skjervøy helsesente­r troppet opp og minnet politikern­e om hvilke utfordring­er kommunen har på helse- og omsorgsfro­nten.

- TORBJØRN O. KARLSEN

«AE vil ikke miste flere kollegaer», «Økt grunnbeman­ning nå» og «De syke og eldre trenger en god kommunal helsetjene­ste» var blant parolene på A4-arkene som sykepleier­ne og hjelpeplei­erne ved Skjervøy helsesente­r holdt opp på kommunesty­ret i Skjervøy torsdag.

Anledninge­n var saken «Tiltak for å rekruttere og beholde ansatte i Skjervøy kommune» og ifølge Liss Isaksen er det ingen steder det er viktigere enn i nettopp helse- og omsorgstje­nesten.

– Vi vet jo at stort sett alle de politiske partiene gikk til valg på at grunnbeman­ningen på helsesente­ret og kompetanse­n skulle økes. Nå ser vi at en økning i grunnbeman­ningen ikke står i forslaget til økonomipla­nen. I tillegg skal man ta redusere en miljøarbei­derstillin­g som vi nylig har fått - en stilling som er viktig for å å gi de eldre et bedre tilbud. Så derfor er vi her for å vise politikern­e hva vi mener om saken. Vi vil at politikern­e skal holde valgløften­e sine, sier Isaksen, som er sykepleier på sykehjemme­t og sykestua på Skjervøy.

Flere kolleger

Hun forteller om en svaert hektisk hverdag på helsesente­ret.

– Jeg går mellom 7.000 og 10.000 skritt hver dag. Vi vil gjøre vårt beste, men er veldig slitne. Jeg går ofte hjem med dårlig samvittigh­et, sier Isaksen, og fortsetter:

– Vi vil ha flere kolleger slik at vi kan ta enda bedre vare på de eldre og gi et enda bedre helsetilbu­d til dem. Det er det viktigste, sier Isaksen.

– Hva ønsker dere å oppnå ved å møte opp i kommunesty­ret?

– Vi vil at politikern­e, når dette skal opp i budsjettbe­handlingen, gir oss det de har lovd oss - nemlig økt grunnbeman­ning og økt kompetanse i helse- og omsorgssek­toren. Det har de gått til valg på.

Ingen har spurt

I debatten om rekrutteri­ngstiltake­ne var det mange av politikern­e som nevnte utfordring­ene ved helsesente­ret. Isaksen sier at det ikke akkurat

har blitt enklere å få folk de siste årene.

– Jeg har over en femårsperi­ode spurt kolleger som har sluttet om kommunen har hørt om hvorfor de sluttet. Men nei, ingen har blitt spurt. Så kommer man nå til et punkt hvor man ser at dette ikke går lenger. Men jeg har jobbet som sykepleier i kommunen i 14 år og har sett at det bare blir verre og verre, sier Isaksen, og understrek­er til

slutt:

– Så vil jeg samtidig si at det er fantastisk gjeng som jobber i helse- og omsorgssek­toren i Skjervøy. Hadde det ikke vaert for det gode arbeidsmil­jøet, så hadde heller ikke vi vaert der. Og så har vi en fantastisk leder i Lill Foley.

torbjorn@framtidino­rd.no 926 64 354

 ?? FOTO: TORBJØRN O. KARLSEN ?? TØFF HVERDAG - GODE KOLLEGER: Liss Isaksen roser arbeidsmil­jøet og sine kolleger, men er klar på at det trengs flere ansatte i helse- og omsorgssek­toren i Skjervøy.
FOTO: TORBJØRN O. KARLSEN TØFF HVERDAG - GODE KOLLEGER: Liss Isaksen roser arbeidsmil­jøet og sine kolleger, men er klar på at det trengs flere ansatte i helse- og omsorgssek­toren i Skjervøy.
 ?? FOTO: TORBJØRN O. KARLSEN ?? MARKERTE MISNØYEN: Sykepleier Liss Isaksen (til venstre) og resten av hennes kollegaer markerte seg i kommunesty­ret i Skjervøy torsdag.
FOTO: TORBJØRN O. KARLSEN MARKERTE MISNØYEN: Sykepleier Liss Isaksen (til venstre) og resten av hennes kollegaer markerte seg i kommunesty­ret i Skjervøy torsdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway