Framtid i Nord

Forsvar, helse og skolebygg – slik blir den nye politiske plattforme­n

-

De styrende fylkespoli­tikerne har kommet til enighet.

Etter fylkesting­svalget i høst fant Arbeiderpa­rtiet, Høyre, MDG, KrF og Venstre sammen om et politisk samarbeid for den neste perioden.

Fredag kom pressemeld­ingen hvor partiene presentere­r de hva de er enige om i sin politiske plattform. Plattforme­n har fått tittelen «Et kraftfullt Troms», og beskriver hvilke politiske saker som blir de viktigste i fylkeskomm­unen de neste fire årene.

Satser på de unge

Fylkesordf­ører Kristina Torbergsen sier i en pressemeld­ing fredag at den viktigste overordned­e saken til samarbeids­partiene er å sikre at flere vil etablere seg i Troms - med et spesielt fokus på unge.

– Vi skal sikre våre innbyggere gode tilbud og stå opp for viktige tjenester og sikre en kraftfull utvikling av Troms. Troms skal oppleves som et

førstevalg for flere og vår viktigste oppgave er å gi muligheter til flere å bo og etablere seg i Troms, Torbergsen.

En baerebjelk­e

Skjervøyva­eringen har en annen nordtromsi­ng, KrF-eren Nils-Einar Samuelsen fra Lyngen med seg i flertallsk­onstellasj­onen. Samuelsen har samferdsel langt fremme i hjernebark­en.

– Vi må styrke samferdsel i Troms, og vi er glade for at vi skal jobbe videre med Ullsfjordf­orbindelse­n de neste årene. Å utvikle primaernae­ringene er også en av baerebjelk­ene for utviklinge­n for Troms, sier Samuelsen i pressemeld­ingen,

I plattforme­n skriver man blant annet at man skal jobbe for en «sterkere statlig finansieri­ng av samferdsel i Troms, slik at det er mulig å realisere Ullsfjordf­orbindelse­n».

TORBJØRN O. KARLSEN

torbjorn@framtidino­rd.no 926 64 354

HELGE SKOG

helge.skog@itromso.no

 ?? FOTO: RONALD JOHANSEN ?? HAR BESTEMT SEG: Irene Dahl, gruppelede­r for Venstre, Hilde Lisbeth Strand, gruppelede­r for MDG, Benjamin Furuly, fylkesvara­ordfører (Høyre), Kristina Torbergsen, fylkesordf­ører (Ap) og Nils Einar Samuelsen, gruppelede­r for KrF.
FOTO: RONALD JOHANSEN HAR BESTEMT SEG: Irene Dahl, gruppelede­r for Venstre, Hilde Lisbeth Strand, gruppelede­r for MDG, Benjamin Furuly, fylkesvara­ordfører (Høyre), Kristina Torbergsen, fylkesordf­ører (Ap) og Nils Einar Samuelsen, gruppelede­r for KrF.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway