Framtid i Nord

– Jeg ble helt tatt på senga

Den avtroppend­e NRKjournal­isten fra Furuflaten ble overrasket med Hedersskar­ven under Svarte Natta.

- PÅL VEGARD ERIKSEN Ruijan Kaiku

Hennes arbeid med det kvenske ble saerlig belyst.

– Jeg er ikke helt på jorda enda.

Det sier Laila Lanes, som i kveld ble tildelt Hedersskar­ven under Svarte Natta i Tromssa/Tromsø, når Ruijan Kaiku slår på tråden like etter tildelinge­n.

– Jeg ble helt tatt på senga. Dette hadde ikke vaert i tankene mine i det hele tatt.

– Jeg er veldig glad og synes det er hyggelig å bli satt pris på, og at noen har merket seg jobben jeg har gjort og at arbeidet med det kvenske blir lagt merke til, sier Lanes.

Media og minoritete­r

Svarte Natta er en nordnorsk mediekonfe­ranse, naermere bestemt Norsk Journalist­lag sin journalist­faglige konferanse for Nord-Norge, som avholdes 10. til 12. november. Konferanse­n finner sted i Tromsø i november hvert andre år.

Like i forkant av kveldens pristildel­ingen gikk programpos­ten «Har media sviktet urfolk og nasjonale minoritete­r?» av stabelen. Lanes satt, uvitende om hva som skulle komme, i panelet sammen med blant andre Skjalg Fjellheim (tidligere Nordlys) og Mona Solbakk (NRK).

– Hva kom man fram til her? – Det kom vel fram at media

har sviktet, sier Lanes.

Verdig vinner

Det var Fremover-journalist og styreleder i NJ Nord, Ann-Kristin Hanssen, som senere skulle dele ut prisen fra scenen. Prisen består av diplom og 10 000 kroner.

– Uten hennes personlige engasjemen­t og innsats ville NRK Kvensk ikke vaert det det er i dag. Vi mener Laila er verdig hederspris­en for sin innsats. Det er styret i NJ Nord svaert enig i, og Hederspris­en 2023 går derfor til Laila Lanes, sa Hanssen under tildelinge­n.

Lanes har jobbet i NRK siden 1987, der hun de siste årene har jobbet statskanal­ens kvenske satsing, NRK kvääni. Hun er for tiden inne i sine siste arbeidsdag­er før hun pensjonere­r seg.

 ?? FOTO: KJETIL MARTESØNN SKOG ?? Laila Lanes fikk hederspris for hennes arbeid med å fremme det kvenske.
FOTO: KJETIL MARTESØNN SKOG Laila Lanes fikk hederspris for hennes arbeid med å fremme det kvenske.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway