Framtid i Nord

Tok seierspoka­len hjem fra Finnsnes

Laget til Lyngsdalen Oppvekstse­nter gikk helt til topps under First Lego League på Finnsnes.

- ARE BERGSET ELVESTAD are@framtidino­rd.no 40106377

Dermed er Theodor Grønvoll, Leander Grønvoll, Mathea Grønvoll, Ingrid Orten Larsen og Jenni Bjørnås på laget #Creative Future videre til skandinavi­sk finale i Mo i Rana.

#Creative Future ble «Champions» på First Lego League (FFL) Finnsnes denne helga, som betyr at de vant konkurrans­en sammenlagt. I robotkonku­rransen kom de på andre plass. I tillegg vant de teknologip­risen under FFL Finnsnes.

– Det var artig, som det alltid er å vaere med der. De presentert­e veldig godt og fikk veldig mye skryt for presentasj­onene. De har jobbet mye og fikk god belønning, forteller FFL veileder og rektor Eirin Larsen på Lyngsdalen Oppvekstse­nter.

– De har jobbet litt overtid

På skolen deltar elevene fra de går i 5. hvert år til og med 7. klasse i FFL. Elevene har jobbet iherdig med prosjektet deres, både på skolen og på fritiden.

– De har jobbet litt overtid, men det meste har vaert innenfor skoletiden. De har jobbet hardt med dette i åtte uker; hatt overnattin­g på skolen og møttes på søndager. De har vaert veldig ivrige, forteller rektoren.

Hun påpeker også at elevene selv er med å styre prosjektet. Da de eldste elevene har erfaring fra før, kan de vaere mentorer for 5.-klassingen­e som er med for første gang.

Jobber slik man gjør i arbeidsliv­et

Lyngsdalen Oppvekstse­nter har vaert med i First Lego League i de siste ti årene. Har man vaert innom skolen, er det umulig å ikke få med seg rekka med lego-pokaler på hyllene.

– Vi er med fordi det er helt gull! Ungene får jobbet med et prosjekt slik man gjør i arbeidsliv­et. De samarbeide­t, får vist utholdenhe­t, må produsere og får et resultat. De må jobbe sammen i en gruppe og komme fram til noe sammen. Det er virkelig et godt prosjekt.

– Har dere plass til flere pokaler på hylla?

– Vi begynner å fylle opp andre bokhylla nå – det er ganske fullt, sier hun og fortsetter:

– I år hadde de en stor utstilling om kunst og teknologi, som viste livene de lever på nett og hvorfor det er viktig å vaere på nett. Den ble vist for voksne i bygda, for politikern­e, og så hadde vi ordfører og oppvekstsj­efen på besøk som foreslo å ha den på biblioteke­t.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? #CREATIVE FUTURE: Theodor Grønvoll, Leander Grønvoll, Mathea Grønvoll, Ingrid Orten Larsen og Jenni Bjørnås er videre til den skandinavi­ske finalen i First Lego League.
FOTO: PRIVAT #CREATIVE FUTURE: Theodor Grønvoll, Leander Grønvoll, Mathea Grønvoll, Ingrid Orten Larsen og Jenni Bjørnås er videre til den skandinavi­ske finalen i First Lego League.
 ?? FOTO: ARE BERGSET ELVESTAD ?? Skolen har deltatt på FFL de siste ti årene.
FOTO: ARE BERGSET ELVESTAD Skolen har deltatt på FFL de siste ti årene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway