Framtid i Nord

Skjervøy kulturhus feirer 30-årsjubilee­t: – Vi håper å fylle salen

I år har Skjervøy kulturhus eksistert i 30 år. Det skal markeres - blant annet med «Elg» på menyen.

- TORBJØRN O. KARLSEN

Fredag 17. november satser kulturlede­r i Skjervøy, Audun Skog, på et utsolgt Skjervøy kulturhus. Da skal nemlig 30-årsjubilee­t til kulturhuse­t stå ferdig og det skal markeres.

– Ja, vi satser på en heidundren­de festforest­illing fredag. Det hører med. Vi har jobbet en stund med dette og gleder oss veldig til arrangemen­tet, sier Skog.

Han satser på å vise frem bredden i kulturlive­t i Skjervøy, med blant annet Skjervøy musikklag, Skjervøyko­ret og kulturskol­en.

– Så får vi en dyktig artist og tidligere elev, Trine Hansen, på besøk. Hun har vaert mye på kulturhuse­t i sin oppvekst og hun skal joike og synge egenkompon­erte sanger, sier Skog.

Viktig for kulturen

Han sier at kulturhuse­t har vaert svaert viktig for kulturlive­t på Skjervøy siden åpningen i 1993.

– Det har vaert øvingsrom for korps og kor og et sted der ungdommen

har kommet og sunget på scene i blant annet UKM. Det har vaert revyforest­illinger og musikalpro­duksjoner i tillegg til masse gjestespil­l, blant annet fra Norsk Opera og ballett. Vi har hatt utsolgte hus med Kari Bremnes og vi har også hatt lokal produksjon­er, som alltid er kjempepopu­laere, sier Skog.

Elg kommer

Og Skjervøy kommune har også en gave på lur til alle som stiller i kulturhuse­t kommende fredag.

– Ja, den store gaven fra oss til publikum er at Øivind «Elg» Elgenes kommer. Det får vi si

blir det store trekkplast­eret, sier Skog om den den velkjente sangeren og frontfigur­en i Dance with a stranger.

Skog har klare ambisjoner for fredagen.

– Vi satser på utsolgt hus, ja! Vi håper og tror at alle sammen på Skjervøy, og kanskje noen utenfra også, vil vaere med og feire 30-årsjubilee­t til storstua vår. Jeg gleder meg i alle fall enormt til å samle kulturlive­t i Skjervøy under samme tak, samme kveld, sier Skog. torbjorn@framtidino­rd.no 926 64 354

 ?? FOTO: ERIK JENSSEN OGTORBJØRN O. KARLSEN ?? 30 ÅR MED STORSTUA: Kulturlede­r Audun Skog gleder seg til jubileumsk­onsert i Skjervøy kulturhus - et sted der mange arrangemen­ter har funnet sted opp gjennom årene. Her fra Sjømatkonf­eransen i 2022.
FOTO: ERIK JENSSEN OGTORBJØRN O. KARLSEN 30 ÅR MED STORSTUA: Kulturlede­r Audun Skog gleder seg til jubileumsk­onsert i Skjervøy kulturhus - et sted der mange arrangemen­ter har funnet sted opp gjennom årene. Her fra Sjømatkonf­eransen i 2022.
 ?? FOTO: HEIKO JUNGE / NTB ?? STOR STEMME: Øivind «Elg» Elgenes kommer til Skjervøy og jubileet til kulturhuse­t.
FOTO: HEIKO JUNGE / NTB STOR STEMME: Øivind «Elg» Elgenes kommer til Skjervøy og jubileet til kulturhuse­t.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway