Framtid i Nord

– Styrker fagmiljøet og trivselen

Burfjord tannklinik­k er nå åpnet igjen etter lengre tids renovering og oppgraderi­ng.

- CHRISTER ANDRÉ HENRIKSEN christer.henriksen@framtidino­rd.no Journalist

Den offentlige tannhelset­jenesten i fylkeskomm­unen har hatt et behov for å oppgradere lokalene i Burfjord.

- I et samarbeid med Kvaenangen kommune har klinikken vaert stengt for oppgraderi­ng i perioden juni til oktober. I den sammenheng ble det også utvidet med ett nytt behandling­skontor - som gjør at de nå har to behandling­srom.

Det sier fylkestann­helsesjef Per Ove Uglehus, som kan fortelle at både ansatte og pasienter er svaert fornøyd med resultatet.

– Nå har vi fått på plass en flott klinikk i lyse, tidsriktig­e og trivelige lokaler. De ansatte er fornøyde, det skaper trivsel hos ansatte og pasienter og vi kan gi et faglig trygt og godt tilbud, sier

Uglehus.

Lokal tannlege

Klinikken, som ligger i kommunehus­et, har gjennom mange år vaert uten fast tannlege, forteller spesialtan­nlege/overtannle­ge Øystein Fredriksen:

– Men nå har vi på plass en av kommunenes egne døtre som har kommet tilbake. Vi har også tannpleier der. Vi vil nå etter hvert ha kapasitet til å ta unna alle pasienter i Kvaenangen som ønsker behandling der. Dette har vaert et savn i mange år.

De siste årene har fylkeskomm­unen gjort tilsvarend­e tiltak på Ibestad og i Gratangen. Disse grepene gjøres for å oppretthol­de en god desentrali­sert klinikkstr­uktur og som et tiltak for å kunne rekruttere og stabiliser­e tannhelsep­ersonell.

Viktig for helsa

Uglehus forteller at loven om tannhelset­jeneste sier at den

offentlige tannhelset­jenesten skal gi et regelmessi­g og oppsøkende tilbud:

– Samtidig har vi en eldre befolkning bosatt i kommunene med et intakt tannsett som har og vil ha et større behov for tannhelset­jeneste. Et friskt tannsett er svaert viktig for å holde seg frisk, og saerlig for den eldre befolkning­en for å oppretthol­de god livskvalit­et.

Han legger til:

– Ved å utvide lokalene blir det mulig å ha både tannlege og tannpleier til stede samtidig. Dette er viktig for å styrke fagmiljøet og trivselen til de ansatte. Tannhelset­jenesten ønsker å gi et helhetlig tilbud til innbyggern­e i kommunen og legge til rette for å kunne jobbe ut mot kommunale helse- og omsorgstje­nester.

 ?? FOTO: NORD-TROMS TANNHELSED­ISTRIKT ?? TENNER I MASSEVIS: Ordfører i Kvaenangen, Kai Petter Johansen (SV), fikk aeren av å klippe over tanntråden i det som markerte åpningen av den «nye» tannklinik­ken. Hold an et øyeblikk ... er det et tilfelle av karies vi ser hos kommunedir­ektør Karin Kristensen bak til venstre? Puss tennene to ganger om dagen med fluortannk­rem og bruk tanntråd, er vår anbefaling.
FOTO: NORD-TROMS TANNHELSED­ISTRIKT TENNER I MASSEVIS: Ordfører i Kvaenangen, Kai Petter Johansen (SV), fikk aeren av å klippe over tanntråden i det som markerte åpningen av den «nye» tannklinik­ken. Hold an et øyeblikk ... er det et tilfelle av karies vi ser hos kommunedir­ektør Karin Kristensen bak til venstre? Puss tennene to ganger om dagen med fluortannk­rem og bruk tanntråd, er vår anbefaling.
 ?? FOTO: NORD-TROMS TANNHELSED­ISTRIKT ?? Flott stressless.
FOTO: NORD-TROMS TANNHELSED­ISTRIKT Flott stressless.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway