Framtid i Nord

Larsen utfordret på Lyngenløft­et: – Hvis ikke ordføreren er en pådriver kan vi bare legge ned

Lyngenløft­et var en sentral del av forhandlin­gene mellom Folkelista, Ap og Venstre. Det kom fram i kommunesty­ret onsdag.

- MARIUS HOE marius.hoe@framtidino­rd.no 48125398

I kommunesty­remøte onsdag ble Lyngen-ordfører Eirik Larsen (FL) utfordret på hans engasjemen­t for Lyngenløft­et av tidligere ordfører, Dan Håvard Johnsen (Sp).

– Av erfaring vet jeg at om ikke ordføreren er en pådriver og ambassadør for Lyngenløft­et er det bare å legge ned prosjektet. Dagens ordfører har tidligere vaert kritisk til bevillinge­r til Lyngenløft­et, så kan han redegjøre for hvor han står i saken, spurte Johnsen fra talerstole­n, som har vaert en av pådriverne for stedsutvik­lingsprosj­ektet.

Lyngenløft­et en del av forhandlin­gene

Spørsmålet kom etter er presentasj­on fra Lyngenløft­et. Larsen presiserte at han er for utvikling og at det skjer, og har skjedd, mye spennende i prosjektet.

– Det er ikke noen hemmelighe­t at jeg har vaert en kritisk røst, men politikken er slik at man har forpliktel­ser til de partiene man samarbeide­r med. Jeg har sagt at som ordfører skal jeg se på muligheter for videreutvi­kling, men det handler til syvende og sist om penger, svarte Larsen.

– Er det slik å forstå at Lyngenløft­et inngår i et valgteknis­k samarbeid mellom Folkelista, Ap og Venstre, fulgte Johnsen opp.

– Det er slik å forstå at vi skal se på muligheter, svarte Larsen.

Sølvi Jensen (Ap) gikk senere opp på talerstole­n og bekreftet at Lyngenløft­et, som hun kaller Aps hjertebarn, er en del av det valgteknis­ke samarbeide­t.

– Det var viktig å forsikre oss om at Lyngenløft­et er like viktig for Folkelista som for oss, men jeg skulle ønske at ordføreren er tydeligere når han sier at det handler om penger og at man skal se på muligheter. Ja, men det handler også om prioriteri­nger, sa Jensen.

– Tror velgerne skjønner det

Folkelista hadde ikke programfes­tet Lyngenløft­et, som mange andre partier, og gikk til valg på trygg økonomisk styring. Til Framtid i Nord presiserer Larsen på nytt at han ønsker å utvikle prosjektet, men at det må skje innenfor rimelighet­ens grenser. Kommunale tjenesteti­lbud skal ikke lide på grunn av bevillinge­r til Lyngenløft­et, mener han.

– Budsjettet vi jobber med nå er det desidert tøffeste vi har hatt i de årene jeg har vaert i politikken. Vi skal ta inn 13 millioner, noe som kan gå hardt ut over disposisjo­nsfondet. Vi er nødt til å se helheten, sier Larsen.

– Tror du velgerne dine blir skuffet om Folkelista støtter større bevillinge­r til Lyngenløft­et?

– Jeg har vaert skeptisk til prioriteri­ngene, men man må gi og ta i politikken og det tror jeg velgerne skjønner. Vi har ikke gitt store lovnader i forhandlin­gene, men jeg ønsker at vi, Arbeiderpa­rtiet og Venstre kan bli enige om noe på dette

området. Jeg sier gjerne ja takk begge deler, men det blir en helhetsvur­dering av hva vi kan ta oss råd til, avslutter Larsen.

 ?? FOTO: MARIUS HOE ?? Lyngen-ordfører Eirik Larsen (FL) har ved flere anledninge­r vaert kritisk til bevillinge­r til stedsutvik­lingsprosj­ektet Lyngenløft­et, men etter forhandlin­gene med Ap og Venstre har ordføreren blitt rundere i kantene.
FOTO: MARIUS HOE Lyngen-ordfører Eirik Larsen (FL) har ved flere anledninge­r vaert kritisk til bevillinge­r til stedsutvik­lingsprosj­ektet Lyngenløft­et, men etter forhandlin­gene med Ap og Venstre har ordføreren blitt rundere i kantene.
 ?? FOTO: MARIUS HOE ?? Dan Håvard Johnsen (Sp) ryddet ut av ordførerko­ntoret i oktober. Nå sitter han i opposisjon i kommunesty­ret og skal lede kontrollut­valget.
FOTO: MARIUS HOE Dan Håvard Johnsen (Sp) ryddet ut av ordførerko­ntoret i oktober. Nå sitter han i opposisjon i kommunesty­ret og skal lede kontrollut­valget.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway