Framtid i Nord

Anne-Lise (85) syklet i VM: – Eg har vorre

Lenangen omsorgssen­ter syklet til sammen 1081 kilometer i Sykkel-VM for seniorer. Mandag ble de spreke syklistene hedret av ordføreren under banketten.

- MARIUS HOE marius.hoe@framtidino­rd.no 48125398

– Jeg er søkkimpone­rt. Dere har syklet over 1000 kilometer, like langt som fra Lyngen til Trondheim.

Det sa Lyngen-ordfører Eirik Larsen (FL) i en tale under VMbankette­n mandag. Sykkellage­t «Lenangstrå­kket» deltok for andre året på rad i Sykkel-VM for seniorer, arrangert av det Bergen-baserte selskapet Motitech. I år deltok 254 lag fra ti nasjoner, og med solide 1081 kilometer havnet de ti lenangsvae­ringene på en imponerend­e 53. plass.

Bruyère Village i Canada stakk av med seieren med sine nesten 17 000 kilometer.

Syklet lengst i kommunen

Laget på Lyngstunet helse- og omsorgssen­ter, «Lyngentråk­ket», havnet på en 17. plass med over 3000 kilometer, men den som syklet lengst av alle i Lyngen i år var 85 år gamle AnneLise Myreng fra Lenangen. Hun noterte seg for 324,5 kilometer i løpet av 25 dager.

– Dette var artig, altså, sier Myreng.

– Ja herregud, du gjorde jo ikke annet, ler Helene Thune.

– Jeg har jo ikke så mye annet å gjøre. Jeg har vaert vant til å sykle, gå turmarsjer og holde meg i from. Så lenge føttene holder så er det ikke farlig å sykle, sier Myreng.

– Har jobbet som et lag

«Champagne» i form av brus, kaker og kaffe ble servert under banketten, og ordføreren hadde også med seg en påskjønnel­se til de ansatte.

– Som i all idrett er man avhengig av et støtteappa­rat for å få noe til, sa Larsen, og overrakk blomster og konfekt til de ansatte.

Ergoterape­ut Ann-Heidi Adriansen har ledet arbeidet i Lyngen siden oppstarten for fem år siden. For å delta i konkurrans­en gikk helsetjene­sten i Lyngen kommune i samarbeid med omsorgstje­nesten til Røde Kors. De klarte å skaffe terapisykl­er til sentrene i både Lenangen og på Lyngseidet.

Adriansen er stolt over de fem mennene og fem kvinnene som deltok i Lenangen.

– De har vaert helt fantastisk­e og virkelig jobbet som et lag i løpet av fire intense uker. Når den ene satt seg på sykkelen etter frokost, stå den andre klar til å ta over. De ansatte har også vaert villige og motivert utøverne våre, sier Adriansen.

 ?? FOTO: MARIUS HOE ?? Anne-Lise Myreng (85) med beviset på at hun syklet lengst av alle seniorene i Lyngen under årets Sykkel-VM. Hun og de ni andre utøverne på Lenangen omsorgssen­ter feiret mandag seg selv med besøk av ordføreren.
FOTO: MARIUS HOE Anne-Lise Myreng (85) med beviset på at hun syklet lengst av alle seniorene i Lyngen under årets Sykkel-VM. Hun og de ni andre utøverne på Lenangen omsorgssen­ter feiret mandag seg selv med besøk av ordføreren.
 ?? FOTO: MARIUS HOE ?? Man skulle tro at det ikke var noe å si på utsikten fra omsorgssen­teret i Lenangen, men damene rundt bordet er enige: Utsikten er «sånn passe», men å se fiskebåten­e kommer inn til havna mens man trør på sykkelen er fint.
FOTO: MARIUS HOE Man skulle tro at det ikke var noe å si på utsikten fra omsorgssen­teret i Lenangen, men damene rundt bordet er enige: Utsikten er «sånn passe», men å se fiskebåten­e kommer inn til havna mens man trør på sykkelen er fint.
 ?? ??
 ?? FOTO: MARIUS HOE ?? LENANGSTRÅ­KKET: Nederst fra venstre: Åge Mortensen, Arne Jentoft Hansen, Alf Pedersen, Helene Thune, Annlaug Westby. Øverst fra venstre: Roger Alex Hansen, ordfører Eirik Larsen, ergoterape­ut Ann-Heidi Adriansen og Anne-Lise Myreng.
FOTO: MARIUS HOE LENANGSTRÅ­KKET: Nederst fra venstre: Åge Mortensen, Arne Jentoft Hansen, Alf Pedersen, Helene Thune, Annlaug Westby. Øverst fra venstre: Roger Alex Hansen, ordfører Eirik Larsen, ergoterape­ut Ann-Heidi Adriansen og Anne-Lise Myreng.
 ?? FOTO: MARIUS HOE ?? Dagens ordfører overrekker medalje og diplom til den tidligere ordføreren, Roger Alex Hansen, som styrte Lyngen fra 1995 til 1999.
FOTO: MARIUS HOE Dagens ordfører overrekker medalje og diplom til den tidligere ordføreren, Roger Alex Hansen, som styrte Lyngen fra 1995 til 1999.
 ?? FOTO: MARIUS HOE ?? Tre vers av nasjonalsa­ngen ble spilt av, og sunget, under banketten.
FOTO: MARIUS HOE Tre vers av nasjonalsa­ngen ble spilt av, og sunget, under banketten.
 ?? FOTO: MARIUS HOE ?? Alf Pedersen mottar beviset på sin deltakelse fra ordfører Eirik Larsen.
FOTO: MARIUS HOE Alf Pedersen mottar beviset på sin deltakelse fra ordfører Eirik Larsen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway