Framtid i Nord

Sier nei til strømming av breddeidre­tt med barn og unge

Styret i Norges idrettsfor­bund setter foten ned, men åpner for unntak der nivået på idretten er høyt nok.

-

Et strømmeutv­alg la fredag i forrige uke fram ei anbefaling om at det kan åpnes for strømming i breddeidre­tt helt ned i 13-årsalderen. En slik hovedregel har styret i Norges idrettsfor­bund nå sagt nei til.

Dette bekreftes i en pressemeld­ing på nettsiden til Norges idrettsfor­bund tirsdag ettermidda­g.

Saken ble første gang behandlet i juni 2022. Idrettssty­ret så med bekymring på at barn og unge i idretten i stadig større grad ble eksponert for ukontrolle­rt strømming, og så et behov for et tydelig og restriktiv­t rammeverk rundt dette.

For aldersklas­sene 15–18 år vil det vaere arrangemen­ter som bør kunne strømmes. Dette vil gjelde arrangemen­ter med utøvere på høyt nivå. Det kan for eksempel vaere nasjonale serier, eller ei turnering på størrelse med Norway Cup.

Kamper og aktivitet flest, for eksempel på kretsnivå i Harstad og omegn, vil med andre ord ikke kunne strømmes.

Saerforbun­d har myndighet til å definere hva som er toppog

breddeidre­tt. Disse har også eiendomsre­tt til sine arrangemen­ter. Styret i idrettsfor­bundet forutsette­r at avtaler med medieaktør­er, som omfatter rettighete­r til strømming av arrangemen­ter for mindreårig­e, tar hensyn til idrettssty­rets vedtak.

Dersom det skal strømmes fra idrett på høyt nivå i aldersklas­sene 15–18 år, skal det skje i samsvar mer personvern­regelverke­t. Blant kravene er også at

det skal vaere en reservasjo­nsløsning der både utøvere, trenere, lagleder og kretsleder kan reservere mot strømmen. Det må benyttes kameraer med fuglepersp­ektiv der det eksponeres mer enn to samtidig i bildet. Der det strømmes, må det vaere tydelig markeringe­r når kamera filmer og hvilke områder som omfattes av filmingen. Kamerautst­yr skal tildekkes når det ikke filmes.

 ?? FOTO: ØYVIND ASKEVOLD KAARBØ ?? STRØMMING: Dette kameraet i Harstadhal­len kan kun brukes til voksenidre­tt eller dersom det arrangeres breddeidre­tt i 15–18-årsklasser på høyt nivå. Kamera skal vaere tildekket når det ikke filmes.
FOTO: ØYVIND ASKEVOLD KAARBØ STRØMMING: Dette kameraet i Harstadhal­len kan kun brukes til voksenidre­tt eller dersom det arrangeres breddeidre­tt i 15–18-årsklasser på høyt nivå. Kamera skal vaere tildekket når det ikke filmes.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway