Framtid i Nord

Vil sette sitt stempel på skjervøyva­eringenes julehandel

Handelssta­nden i Skjervøy skal også i år gjøre sitt for at skjervøyva­eringene gjør julehandel­en lokalt.

- TORBJØRN O. KARLSEN

Handle lokalt-aksjonen til Varehuset Skjervøy har blitt en juletradis­jon og også i år har Skjervøys bedrifter gått sammen og spyttet inn penger til materiell og til gavekorten­e som folk kan vinne.

– Vi har premier, i form av gavekort, for 70.000 kroner. I tillegg har vi brukt penger på plakater, kort og annet materiell. Så totalt er det samlet inn rundt 100.000 kroner – i sin helhet betalt for av bedriftene selv. Så aksjonen er selvfinans­ierende, sier Jørn Larsen i Varehuset Skjervøy – en sammenslut­ning av naeringsak­tørene i kommunen.

12.000 – 13.000 kort

Onsdag hadde han akkurat fått materielle­t klart og bedriftene kan dermed bunkre opp med kort som skal deles ut og stemples når folk forhåpentl­igvis legger julehandel­en til lokale naeringsak­tører. Handler man for 100 kroner så får man ett stempel. Og handler man for over 500 kroner så vanker det et stempel til.

– Du får stemplet kortet ditt på alle butikkene på Skjervøy. Og så er det veldig gledelig at mange av de bedriftene som ikke engang har butikk likevel syns det er viktig å vaere med og støtte opp. Så oppslutnin­gen fra naeringsli­vet er upåklageli­g, sier Jørn Larsen.

Og alle kortene er til slutt med i trekningen om gavekort på til sammen 70.000 kroner– med en førstegevi­nst på 30.000 kroner.

– Vi har heldigvis hatt god oppslutnin­g fra folk. Vi har ligget stabilt på 12.000–13.000 innleverte kort. Og når vi vet at det er plass til fem stempel på hvert kort, så er det ganske bra, sier Larsen–vel vitende om at det er knappe 3.000 innbyggere i kommunen.

Dyrtid

Han mener dyrtiden vi er inne i borger for å handle mer lokalt.

– Premiene til vinnerne er jo gavekort som man kun kan bruke lokalt. Og jeg tror at i år, med dyrtid, er det spesielt viktig for bedriftene på en liten plass på Skjervøy, sier Larsen.

Aksjonen går i én måned–fra 23. november til 23. desember.

–Noen mener vi bør komme tidligere i gang, mens andre mener vi er for tidlig ute. Men vi har prøvd å legge oss «midt i laget», sier Larsen.

Skaper bolyst

Maria Helgesen hos Rørlegger Helgesen sier at det er viktig for bedriften å vaere med på aksjonen.

– Ja, vi er glad i lokalmiljø­et vårt og ønsker at det skal vaere et mangfold av butikker i Skjervøy. Vi er jo en spesialbut­ikk og har ikke så mye typisk julesalg. Men for oss er det likevel viktig å vaere med. Handle lokalt-aksjonen handler om bolyst og folk syns det er trivelig å få kortet stempelet og følge med på trekningen, sier Helgesen.

Også Helgesen understrek­er viktighete­n av at skjervøyva­eringene støtter opp om de lokale butikkene når innkjøp skal gjøres, også når kronasjen sitter mindre løst enn vanlig.

– Ja, det er kjempevikt­ig, spesielt i disse tider der det er fokus på at alt har blitt så mye dyrere. Vi ser at folk er veldig bevisst på hva de bruker penger til og mange ønsker å tone litt med denne jula fordi man har høyere utgifter. Det merker vi på butikkene også, og derfor er det viktig at man bruker den butikken man har. Vil man bevare den, så må også handle lokalt, sier Helgesen.

torbjorn@framtidino­rd.no 926 64 354

 ?? FOTO: TORBJØRN O. KARLSEN ?? KLAR TIL STEMPLING: Maria Helgesen i Rørlegger Helgesen og Jørn Larsen i Varehuset Skjervøy har et femsifret antall kort klare for lokalthand­lende skjervøyva­eringer.
FOTO: TORBJØRN O. KARLSEN KLAR TIL STEMPLING: Maria Helgesen i Rørlegger Helgesen og Jørn Larsen i Varehuset Skjervøy har et femsifret antall kort klare for lokalthand­lende skjervøyva­eringer.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway