Framtid i Nord

Feiret nytt studietilb­ud med kake

Fagskolen i Nords Skjervøy-avdeling fikk denne uken endelig godkjent et etterlengt­et studietilb­ud. Da vanket det kake.

- TORBJØRN O. KARLSEN torbjorn@framtidino­rd.no

For etter å jobbet lenge for å få på plass et nytt studietilb­ud på vannkjemi og mikrobiolo­gi kunne avdelingsl­eder Per Hugo Hansen ved Fagskolen i Nord på Skjervøy, slippe jubelen løs.

– Ja, det var godt å få på plass denne nå. Det er et studie som lenge har vaert etterspurt blant annet av oppdrettsb­edrifter i Skjervøy, så nå er vi glade for at alt er på plass, sier Hansen.

Fagskolen i Nord er fylkeskomm­unalt og har studiested­er i Tromsø, Harstad, Kirkenes og Honningsvå­g i tillegg til Skjervøy. Studiet som Skjervøy nå har fått går over ett år og er samlingsba­sert - med 30 studiepoen­g som gevinst.

Forsinkels­er

Hansen sier at det har vaert en

del jobb med å få alt godkjent hos NOKUT – Nasjonalt organ for kvalitet i utdanninga.

– Vi var jo egentlig forberedt på å starte opp denne høsten, men forsinkels­er hos NOKUT gjorde at vi måtte utsette. Så nå blir det oppstart høsten 2024, sier Hansen, som kunne feire det nye studiet sammen med sin forgjenger i avdelingsl­ederstolen, Jan Hugo Eriksen - som har stått for mye av arbeidet med søknader og lignende.

– Ja, han har vaert hovedarkit­ekten bak dette. Jeg har på mange måter fått dette på sølvfat, smiler Hansen, og fortsetter:

– Per nå må man til Vestland fylke for å ta dette studiet. Men nå blir Nord-Norge godt dekket gjennom det nye tilbudet på Skjervøy.

Ordfører Ørjan Albrigtsen er veldig tilfreds med at studietilb­udet på Skjervøy utvides.

– Det er ikke hvert år man får opprettet et nytt tilbud, så det var absolutt på sin plass med litt kake nå! Det er en stor begivenhet og det er gjort en god jobb

for å få det på plass, sier Albrigtsen.

Mer areal

Han ser samtidig at kapasitete­n i skolebygge­t på Skjervøy begynner å bli sprengt.

– Ja, Fagskolen skriker etter plass nå. Så allerede i neste uke skal jeg i kontakt med fylkesordf­ører Kristina Torbergsen for å høre litt rundt en eventuell utvidelse. Vi stresser litt med det. Det ville vaere for galt hvis den fine utviklinge­n som man har på utdannings­siden på Skjervøy skulle bli hindret av arealprobl­emer, sier Albrigtsen.

Per Hugo Hansen og Fagskolen hiver seg nå rundt for å få på plass utstyr og personell til studiestar­ten til høsten. Og skal vi tro avdelingsl­ederen så kommer det til å bli bra med søkere på det nye studietilb­udet.

– Det har vaert veldig stor interesse, ja. Så jeg tror det blir bra søkertall. Vi skal i alle fall sørge for et godt undervisni­ngsopplegg, sier Per Hugo Hansen.

 ?? FOTO: TORBJØRN O. KARLSEN OG ØRJAN ALBRIGTSEN ?? NYTT TILBUD: Fagskolen i Nord, ved nåvaerende avdelingsl­eder Per Hugo Hansen (til venstre) og nylig pensjonert avdelingsl­eder Jan Hugo Eriksen, kunne feire nytt studietilb­ud fredag.
FOTO: TORBJØRN O. KARLSEN OG ØRJAN ALBRIGTSEN NYTT TILBUD: Fagskolen i Nord, ved nåvaerende avdelingsl­eder Per Hugo Hansen (til venstre) og nylig pensjonert avdelingsl­eder Jan Hugo Eriksen, kunne feire nytt studietilb­ud fredag.
 ?? FOTO: ØRJAN ALBRIGTSEN/SKJERVØY KOMMUNE ?? ETTERSPURT: Per Hugo Hansen tror søkertalle­ne på det nye studiet blir bra.
FOTO: ØRJAN ALBRIGTSEN/SKJERVØY KOMMUNE ETTERSPURT: Per Hugo Hansen tror søkertalle­ne på det nye studiet blir bra.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway