Framtid i Nord

Vil bygge ny skole på Storslett - åpner pengesekke­n allerede i 2024

Fylkesutva­lget i Troms prioritere­r byggingen av en ny videregåen­de skole på Storslett og har millionene klare til planleggin­gen.

- TORBJØRN O. KARLSEN torbjorn@framtidino­rd.no

Fylkesutva­lget hadde sitt første møte i dag og der var ett av punktene i budsjettfo­rslaget for 2024 - 2027 å starte forprosjek­teringen av et nytt skolebygg for Nord-Troms videregåen­de skole, avdeling Nordreisa. Dette er noe de fem samarbeids­partiene Ap, Høyre, Venstre, MDG og KrF har blitt enige om.

I første omgang er det snakk om midler til forprosjek­tering av en ny skole, to millioner i 2024 og to millioner i 2025, som legges inn i budsjettpl­anen for de to neste årene.

Det gjør at prosjekter­ingen kan starte allerede i 2024. Så er intensjone­n at byggingen av skolen skal fullfinans­ieres etter hvert.

– Deretter følger det 19 millioner kroner i 2026 og 20 millioner kroner i 2027. Vår klare bestilling i vårt endringsfo­rslag er at det skal komme et nybygg og at det ikke skal vaere renovering av skolen, sa fylkesordf­ører Kristina Torbergsen i møtet.

Samarbeids­partiene hadde også blitt enige om å bruke ytterliger­e fem millioner kroner på Nord-Troms vgs - på skolebygge­t på Skjervøy. Der er det snakk om en utvidelse som har vaert lenge etterlengt­et, ifølge Torbergsen.

– De pengene er lagt inn for 2024, sier Torbergsen.

Rektor ved Nord-Troms videregåen­de skole, Tine Klevstad, er svaert fornøyd med å høre at forprosjek­teringen til et nytt skolebygg kan starte allerede neste år.

– Vi er mer enn klar til å sette i gang. Det tar tid å finne ut hva skolen skal vaere, hva vi trenger inne i bygget, om vi skal bli der vi er i dag og så videre - det er en stor og kjempespen­nende prosess.

Til tross for at administra­sjonen i fylket har foreslått å legge ned studier ved skolen, mener hun signalene politikern­e nå sender, er positive:

– Dette forteller at vi har en politisk ledelse som holder stø kurs i forhold til det arbeidet som de allerede har satt i gang, og det er veldig gledelig for oss. Jeg har virkelig ikke tro på at politisk ledelse ønsker å bygge ned noe som helst.

Hun legger til:

– Det her en skikkelig opptur for skolen vår og Nordreisa!

Ifølge en pressemeld­ing fra Troms fylkeskomm­une skal det også «satses på etter- og videreutda­nning av laerere, opptrappin­g av ordningen «Fagbrev på jobb» og styrking av skolehelse­tjenesten» 926 64 354

CHRISTER ANDRÉ HENRIKSEN

 ?? FOTO: CHRISTER ANDRÉ HENRIKSEN ?? BYGGER NYTT: Det tilårskomn­e skolebygge­t på Storslett kan etter hvert få avløsning av en flunkende ny skole.
FOTO: CHRISTER ANDRÉ HENRIKSEN BYGGER NYTT: Det tilårskomn­e skolebygge­t på Storslett kan etter hvert få avløsning av en flunkende ny skole.
 ?? FOTO: ISABELL HAUG ?? christer.henriksen@framtidino­rd.no Journalist
Rektor ved Nord-Troms videregåen­de skole, Tine Klevstad.
FOTO: ISABELL HAUG christer.henriksen@framtidino­rd.no Journalist Rektor ved Nord-Troms videregåen­de skole, Tine Klevstad.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway