Framtid i Nord

Mikset friluftsli­v med gaming: – Kun gode tilbakemel­dinger

Ti ungdommer fikk to dager fylt med aktivitete­r inne og ute.

- ARE BERGSET ELVESTAD

I et forsøk på å nå ut til ungdommen, har Nord-Troms friluftsrå­d samarbeide­t med KRED Nord om et litt spenstig arrangemen­t.

Det viste seg å bli en vellykket start for prosjektet «Interaktiv Leir» – hvor ungdommer i løpet av mandag og tirsdag både dro på tur og spilte sammen.

– Det har bare vaert gode tilbakemel­dinger fra ungdommene. Til å begynne med syns de sikkert at det var kleint, noe som er typisk. Når vi naermet oss slutten, hadde de det så gøy at vi ble spurt av ungdommen når noe nytt skjedde her i Kåfjord. Det var gøy!

Det forteller Frank Haugseth

i KRED Nord.

Tok med spillinter­esserte på tur

Ut i Nord hadde et ønske om å nå ut til flere ungdommer. Da tok de kontakt med Haugseth for å se hva de kunne få til. Resultatet ble Interaktiv Leir, hvor de mikset spillaktiv­teter med friluftsli­v over to dager. Troms Holding støttet pilotprosj­ektet med 60 000 kroner.

– Vi startet det med en spillicebr­eaker slik at ungdommene fikk bli bedre kjent med hverandre. Når de var blitt litt bedre kjent med hverandre fikk de klargjøre spillinga på maskinene våre. Bilsimulat­oren vår var også veldig populaer, forteller han.

Det var ti ungdommer som deltok, fra ungdomskol­en og noen vg1-elever. I tillegg til ungdommer fra Kåfjord, kom det både fra Nordreisa og Tromsø. Neste gang håper de å få med flere ungdommer fra regionens andre kommuner også.

– Friluftliv­et opplever en nedgang i deltakelse fra ungdommen. Dette var jo en måte for oss å synliggjør­e hvor gøy det kan vaere for denne gruppen som har interesse for spill, sier Haugseth.

Pizza på bål

Tirsdag startet med friluftsak­tiviteter for ungdommene. Da gikk de på fottur, og Berit Lilleberg i Ut i Nord hadde tatt med

aktivitets­utstyr som pil og bue.

– Så hadde vi pizza på bål. Det skal jeg begynne med selv, for det var overrasken­de godt! Vi ble ute til to-tretiden tirsdag, så var det inn med mer sosial spilling. Blant annet 8-spiller på Raft.

– Vi ser jo at de har det morsomt når de kan spille sammen. Det er en helt egen stemning når de sitter i samme rom å må samarbeide. Det var veldig bra; noen spilte sine egne spill, hang sammen og koste seg, så var det over, forteller Haugseth.

are@framtidino­rd.no 40106377

 ?? FOTO: FRANK HAUGSETH / KRED NORD ?? En fin måte å bli kjent på er å spille spill hvor samarbeid er viktig.
FOTO: FRANK HAUGSETH / KRED NORD En fin måte å bli kjent på er å spille spill hvor samarbeid er viktig.
 ?? FOTO: KRED NORD ?? Disse deltok på Interaktiv Leir.
FOTO: KRED NORD Disse deltok på Interaktiv Leir.
 ?? FOTO: FRANK HAUGSETH / KRED NORD ?? Mandag til tirsdag var det Interaktiv Leir i Kåfjord.
FOTO: FRANK HAUGSETH / KRED NORD Mandag til tirsdag var det Interaktiv Leir i Kåfjord.
 ?? FOTO: ARE BERGSET ELVESTAD ?? Frank Haugseth i KRED Nord.
FOTO: ARE BERGSET ELVESTAD Frank Haugseth i KRED Nord.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway