Framtid i Nord

– Huset har betydd mye for meg

De lokale artistene fikk skinne da kulturhuse­t på Skjervøy feiret sine 30 år.

- KJETIL MARTESØNN SKOG

I februar i 1993 ble Skjervøy kulturhus offisielt åpnet, den gangen av en pur ung prinsesse Märtha Louise. Da hadde imidlertid huset vaert i drift noen måneder allerede. Så da Skjervøy kulturhus feiret sitt 30-årsjubileu­m, fredag kveld, var de tettere på 31-årsdagen enn 30.

Men kulturhuse­t har brukt tida godt, og satt sammen et solid lag av artister for å beskrive 30 år med kultur. Forestilli­nga

åpnet med at Trine Samuelsen Hansen framførte en joik, før ordfører Ørjan Albrigtsen gratulerte.

– Denne storsalen er, sammen med resten av huset og Kiilgården, et viktig sted for å utvikle kultur, sa ordføreren, før han overrakte et bilde fra skjervøyku­nstneren Geir Samuelsen til huset.

Der etter var det musikk i mange former. Skjervøy Musikklag, som etter noen inaktive år, har våknet til live igjen, spilte tre sanger, den siste med sang fra barnekoret.

Der etter gikk Signe Pedersen og Naia Meilandsti­nd på scenen. De to ungdommene har oppdrått på kulturhuss­cenen i mange år, og bidro flott til festkvelde­n.

Etter det var Trine Samuelsen Hansen tilbake. Hansen gjorde to sanger, en av Unni Wilhelmsen og en egen, før hun rundet av med en joik fra Nordreisa, «Mygga».

Hansen vokste opp på Skjervøy, og Wilhelmsen-melodien var en av de hun som ungdom sang på UKM.

– Dette huset har betydd mye for meg, sa hun.

Så var det Skjervøyko­rets tur.

Koret sang to sanger før de overlot scenen til Øyvind «Elg» Elgnes.

Den tidligere Dance With a Stranger-vokalisten var innleid for å runde av festaftene­n, og han framførte en rekke av sine egne låter, i par med gitarist Trond Helge Johnsen.

 ?? FOTO: SISSEL NORDIN SUMSTAD ?? Kjetil@framtidino­rd.no 901 97 329
Artisten Elg kom til Skjervøy sammen med sin gitarist Trond Helge Johnsen.
FOTO: SISSEL NORDIN SUMSTAD Kjetil@framtidino­rd.no 901 97 329 Artisten Elg kom til Skjervøy sammen med sin gitarist Trond Helge Johnsen.
 ?? FOTO: KJETIL M. SKOG ?? Barnekoret deltok på jubileumsf­esten sammen med Skjervøy Musikklag, der de framførte en gøy rap over «Bae bae lille lam».
FOTO: KJETIL M. SKOG Barnekoret deltok på jubileumsf­esten sammen med Skjervøy Musikklag, der de framførte en gøy rap over «Bae bae lille lam».
 ?? FOTO: KJETIL M. SKOG ?? Trine Samuelsen Hansen var tilbake på kulturhuse­t med gitaren.
FOTO: KJETIL M. SKOG Trine Samuelsen Hansen var tilbake på kulturhuse­t med gitaren.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway