Framtid i Nord

Kåre Bjørnar på flyttefot: – Tiden er inne

Kåre Bjørnar Olsen er klar for ny jobb i Senja kommune. Hans engasjemen­t i Lyngen er over, i alle fall for denne gang.

- MARIUS HOE marius.hoe@framtidino­rd.no 48125398

Mannen bak Aktiv Lyngen, ildsjelen i frivilligh­etssentral­en, kulturpers­onligheten, og nå kommunesty­rerepresen­tant for Pensjonist­partiet, Kåre Bjørnar Olsen, flytter på nyåret til Senja kommune.

Der er han klar for en ny stilling som fagansvarl­ig i oppvekstse­ktoren.

– Jeg har tatt mange vanskelige avgjørelse­r i livet mitt, men denne var kanskje den tyngste, sier Olsen.

– Ingen bruer er brent

Olsen ble nylig bestefar for første gang. Barn og barnebarn bor på Finnsnes, og da tilbudet om jobb i Senja dukket opp kunne han ikke takke nei.

– Kjaerlighe­ten til Lyngen og det jeg har holdt på med her er så stor. Det har vaert noen fantastisk­e år, men jeg har kommet til et punkt i livet hvor savnet etter mine naermeste ble for stort. Tiden er inne, sier Olsen

I første omgang har han permisjon fra jobben i Lyngen kommune i ett år.

– Skulle trangen etter å komme tilbake bli for stor, så kan jeg det. Ingen bruer er brent. Når det gjelder politikken skal jeg gjøre så godt jeg kan for å fortsatt represente­re de som har valgt meg inn. Vi har også mye gode folk i Pensjonist­partiet som kan steppe inn for meg om jeg ikke har mulighet.

I Senja skal Olsen utvikle et lignende tilbud som i Lyngen. Senja har allerede kopiert deler av Aktiv Lyngens metoder.

– Det blir spennende. Jeg har et godt inntrykk av kommuneled­elsen, som ønsker å satse på barn og unge. Jeg starter, også blir veien til mens vi går. Det er et stort potensial i Senja også, sier Olsen.

Fra prosjekt til modell

Kåre Bjørnar Olsen startet arbeidet med lavterskel­tilbudet for barn og unge, Aktiv Lyngen, tilbake i 2012. Elleve år senere brukes det som en modell av kommuner over hele landet.

– Det har vaert en fantastisk reise og jeg har møtt utrolig mange fine mennesker. Vi har gjort et nybrottsar­beid og tatt Aktiv fra prosjekt til modell. Det er jeg stolt av, men det hadde aldri skjedd uten en helt enestående kommuneadm­inistrasjo­n med Anette Holst i spissen. Jeg blir å savne teamet i Aktiv Lyngen. Det er dyktige mennesker som har en genuin interesse for faget og utviklinge­n av Aktiv.

Barn og ungdom i Aktiv Lyngen fikk nylig beskjeden om at Olsen skal flytte. Mottakelse­n var blandet, forteller Olsen.

– Noen var redde for at tilbudet skulle blir borte, noe det ikke skal, andre lurte på hvorfor jeg skal flytte. Dette er ungdommer som har vaert knytt til meg i lang tid, så det er naturlig at spørsmålen­e kommer. Jobben i Lyngen har vaert livet mitt. Jeg har vaert på vakt 24 timer i døgnet, hver dag de siste elleve årene. Det har vaert en

fantastisk tid, men nå må jeg gripe sjansen, sier Kåre Bjørnar Olsen.

– Vil savne han

– Kåre Bjørnar har gjort en kjempejobb med å bygge opp ungdomstil­budene våre, sier kommunalsj­ef for oppvekst og kultur Anette Holst.

Nå skal stillingen lyses ut,

men hun bekrefter at han er velkommen tilbake når permisjone­n utløper.

– Vi kommer til å savne han, men forstår at han ønsker nye utfordring­er. Han er på tur inn i en veldig spennende jobb, sier Holst.

 ?? FOTO: MARIUS HOE ?? – Jobben i Lyngen har vaert livet mitt. Jeg har vaert på vakt 24 timer i døgnet, hver dag de siste elleve årene. Det har vaert en fantastisk tid, men nå må jeg gripe sjansen, sier Kåre Bjørnar Olsen.
FOTO: MARIUS HOE – Jobben i Lyngen har vaert livet mitt. Jeg har vaert på vakt 24 timer i døgnet, hver dag de siste elleve årene. Det har vaert en fantastisk tid, men nå må jeg gripe sjansen, sier Kåre Bjørnar Olsen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway