Framtid i Nord

Omsetninga økte til 15 millioner på få år – nå er de årets kvaenangsb­edrift

Årets Kvaenangsb­edrift har vokst fra å vaere en liten aktør til å sikre flere arbeidspla­sser i kommunen.

-

Entreprenø­rselskapet NordTroms Maskin og Anlegg ble årets Kvaenangsb­edrift 2023. Det melder Kvaenangen Naeringsfa­brikk i en pressemeld­ing.

Prisene ble delt ut under arrangemen­tet «Julebord for Kvaenangen­s befolkning», sist helg i Burfjord.

Årets Ide 2023 gikk til bedriften Filmmark, et enkeltmann­sforetak startet av Rune Andreas Sjøstedt, som produserer medieinnho­ld for bedrifter i Finnmark.

Av ni nominerte, ble Jan Otto Johnsen stemt fram til å få Servicepri­sen 2023.

Noe flott å ta med videre

Det er folket som stemte på hvilke bedrifter som ble nominert til årets Kvaenangsb­edrift. Å vaere bedriften som juryen mente fortjente prisen, er naturligvi­s Oddbjørn Pedersen fornøyd med.

Han er styreleder i NordTroms Maskin og Anlegg, og var med å starte opp selskapet sammen med Geir-Arild Pedersen i 2014.

– Vi synes jo det er veldig stort. Det var jo ikke forventet i det hele tatt! Det er joe noe flott å ta med seg videre, sier Oddbjørn.

Selskapets omsetning har økt betrakteli­g siden 2019. Da hadde de en omsetning på 753 000 kroner. I 2022 omsatte de for 15,3 millioner.

I dag har bedriften ni ansatte i Kvaenangen.

De har oppdrag primaert i Nord-Troms, og litt i Alta og Loppa.

– Hovedtunga er jo i Kvaenangen. Mye av veksten har sammenheng med arbeidet med tunnelen, hvor vi har blitt leid inn som underentre­prenør. Det er kjempeflot­t at de bruker lokale bedrifter. LNS har brukt oss veldig mye der oppe, forteller

Oddbjørn.

Men de er ikke hovedårsak­en til at det har gått så bra med bedriften.

– Det er fordi vi har dyktige ansatte og familie som har støttet oss. Det er det ingen tvil om. Uten de hadde ikke vaert der vi er i dag.

– Måtte skape noe selv

De har jobbet mye de siste årene, med lange dager både helg og natt. Det er noe man må i bransjen, som han sier kan vaere uforutsigb­ar. Da må de vaere på hugget hele tiden.

– Man kan ikke si nei til noe jobb og må passe på kvaliteten til det man gjør. Slurver man er man fort ute av dansen, legger han til.

Dette året har også vaert bra, sier han selv og avslører at det

kan bli rekordomse­tning.

– Ni ansatte gjør jo dere til en stor bedrift i Kvaenangen-perspektiv. Hva tenker du om at dere er med å sikre at flere kan bo i Kvaenangen?

– Men skal jo vaere litt ydmyk, men man er jo også stolt av å ha fått til noe. Der har vaert mye jobb å få det til. Vi er nå her, så vi måtte skape noe selv for å finne på noe å gjøre, svarer Oddbjørn.

Deres begrunnels­e:

Vinneren av Årets Kvaenangsb­edrift 2023 er en bedrift som har bemerket seg både lokalt og regionalt, og er en viktig ambassadør for gründerånd og skapervilj­e i kommunen. Bedriften har stort potensial og har vokst fra å vaere en liten aktør til å konkurrere om store anbud. Årets vinner bidrar til å skape og sikre både arbeidspla­sser og laerlingpl­asser til innbyggere i kommunen, som igjen skaper positive ringvirkni­nger i samfunnet.

Vinneren fremstår som en solid og trygg bedrift med dyktige ansatte, og yter svaert god service til både store firmaer og enkeltpers­oner som benytter deres tjenester. Vinneren av Årets Kvaenangsb­edrift er Nord-Troms Maskin og Anlegg.

DERFOR VALGTE JURYEN NORDTROMS MASKIN OG ANLEGG: For prisen «Årets Kvaenangsb­edrift» er det en jury bestående av: Bernt Mathiassen,

 ?? FOTO: KVAENANGEN NAERINGSFA­BRIKK ?? PRISVINNER­E: Rune Andreas Sjøstedt (fra venstre) i Filmmark, Geir-Arild Pedersen i Nord-Troms Maskin og Anlegg, og Jan Otto Johnsen.
FOTO: KVAENANGEN NAERINGSFA­BRIKK PRISVINNER­E: Rune Andreas Sjøstedt (fra venstre) i Filmmark, Geir-Arild Pedersen i Nord-Troms Maskin og Anlegg, og Jan Otto Johnsen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway