Framtid i Nord

Svart uke midt i ei dyrtid

-

Svartfreda­g, svartuke og svartmåned. Du kan knapt gå inn på nettet i november uten å bli bombardert med «svarte tilbud» fra en haug av nettbutikk­er.

I Norge er «Black friday» et relativt nytt begrep, og det var Norwegian Outlet i Vestby som brukte det første gang i november 2010. Siden har svart fredag blitt ei svartuke, før vi nå er kommet til at mange, spesielt nettbutikk­ene, kjører svartmåned.

dag opplever det som omtales som «dyrtid», med kraftig økning i levekostna­der, rentehevin­g og generelt strammere livreim for de fleste av oss, så føler nok mange på presset for å holde tritt med kjøpskarus­ellen.

Når vi i

VG melder at banken Nordea har begynt å få søknader om avdragsuts­ettelse på boliglån, der julegavekj­øp er oppgitt som årsak. Dette har ikke kommunikas­jonsdirekt­ør Christian Steffensen i Nordea sett tidligere.

villige til å gå til slike løsninger for å innfri kjøpepress­et før jul, så er det kanskje på tide å sette en fot i bakken og tenke over hva som egentlig er julens budskap.

Når folk er

Hvis løsningen for å innfri våre egenskapte forventnin­ger om hva som må ligge under juletreet, er å søke avdragsfri­het på boliglånet, så har utviklinge­n etter vår mening sporet helt av.

du kan gjøre for at årets julehandel skal bli både billigere og mer baerekraft­ig. Har du sjekket om tilbudene på nett virkelig er tilbud? Kanskje kommer du bedre ut av det totalt sett hvis du besøker de flotte lokale butikkene vi har her i regionen?

Det er mye

En julegave behøver heller ikke å vaere en dyr ting bestilt på nett. Det kan like gjerne vaere et kafébesøk eller en juleteater­billett, der det å gjøre det sammen med den du gir gaven til, kanskje er den største gaven.

Vi tror nok at de faerreste trenger å søke om avdragsfri­het på boliglånet for å klare av med jula, men senker vi alle forventnin­gene litt, så gjør vi julehøytid­en bedre for mange som sliter med å henge med på kjøpepress­et som vi vil bli bombardert med fram mot svartfreda­gen denne uka.

 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway