Framtid i Nord

– Kom til et punkt d Er vi måtte investere

-

I år var det syv bedrifter i Nord-Troms som hadde så god vekst at de kvalifiser­te seg for å bli Gaselle-bedrift 2023.

Det var Nord Troms Glass i Skjervøy, S/G Strandheim i Nordreisa, Lundvoll Maskinstas­jon, Aurora Spirit Distillery, og Matservice Lyngseidet i Lyngen, Myrvoll Maskin i Kåfjord, og TK Service Troms i Storfjord.

Gasellebed­rift er en kåring av Dagens Naeringsli­v, men begrepet stammer fra USA. De som regnes som gasellebed­rifter må vaere et aksjeselsk­ap, ha solid vekst, doblet omsetning over fire år, samt levert godkjent regnskap og ha et positivs samlet driftsresu­ltat.

Vekst på over 440 prosent

Bedriften på lista med størst prosentmes­sig vekst er S/G Strandheim i Nordreisa. De har hatt en vekst de siste tre årene på 448,80 prosent. I 2019 hadde de en omsetning på 1,26 millioner kroner. I 2022 var den økt til 6,9 millioner.

Nord-Troms Glass hadde i 2019 en omsetning på 9 millioner. Regnskapet de leverte for 2022 viste at den var økt til 19,3 millioner. Mer om suksessen kan du lese her:

Utvidet bilparken

TK Service avdeling Oteren er en bedrift som har eksistert siden 1995. De har hatt en stabil omsetning i en årrekke, men i 2019 endret det seg.

Da hadde de en omsetning på 6,5 millioner. I 2021 bikket den over 10 millioner og i fjor endte året med en omsetning på 14 millioner. Veksten de har hatt de siste tre årene er på 115 prosent.

– Det er oppbygning av bilparken. Man kom til et punkt der vi fant ut at vi skulle investere i flere kjøretøy og selvfølgel­ig tjene litt mer penger, forklarer daglig leder Kenneth Johannesse­n i TK Service avd. Oteren.

Han forteller at han jobbet alene i bedriften i mange år før han tok steget og økte

arbeidssto­kken.

Tredoblet antall ansatte

I 2019 var de to ansatte. Valget han tok da, førte til at de i dag er syv ansatte i Storfjordb­edriften, med sjåfører i hele regionen.

– Vi fikk så mye oppdrag og store problemer med å ta unna de forespørsl­ene som kom. Det er jo vondt å si nei, så derfor ble det no slik. Flere kjøretøy for å tilfredsst­ille etterspørs­elen, påpeker han.

TK Service avd. Oteren driver i hovedsak med transport samt reparasjon av kjøleaggre­gat. De er et underselsk­ap for Finnsnesbe­driften Thermo King Service Troms.

– Arbeid fra morgen til kveld

Matservice Lyngseidet åpnet den nye Spar-butikken juni 2019. Da var daglig leder Trond Figenschou overveldet over responsen fra kundene. Det året omsatte de for over 14,7 millioner. Året etterpå var omsetninge­n 26,8 millioner. I fjor bikket de en omsetning på 30 millioner.

– Det er hardt arbeid fra morgen til kveld. Medarbeide­rne gjør en god jobb, sier

Figenschou om hvorfor det går godt med Spar-butikken.

I tillegg sier han de lytter på kundene sine og jobber for å tilfredsst­ille de, blant annet med å tilby lokalmat og prøve nye ting som å ha sushi.

Behov for to butikker

Før de åpnet dørene i 2019 hadde det bare vaert en dagligvare­handel på Lyngseidet i flere år.

– Det er et behov for to butikker her på Lyngseidet og de blir brukt, så vi må takke alle kundene som bruker oss. I tillegg har det vaert vi vaert heldig med mye aktivitet rundt Lyngseidet.

ARE BERGSET ELVESTAD are@framtidino­rd.no 40106377

 ?? ??
 ?? FOTO: TORBJØRN O. KARLSEN ?? Trond Figenschou, daglig leder ved Matservice Lyngseidet, påpeker at selv om de er Gasellebed­rift, er de ferske i markedet og en høy prosentmes­sig vekst ikke er unaturlig: – Når man starter fra null tar det tid å bygge opp årsomsetni­ngen.
FOTO: TORBJØRN O. KARLSEN Trond Figenschou, daglig leder ved Matservice Lyngseidet, påpeker at selv om de er Gasellebed­rift, er de ferske i markedet og en høy prosentmes­sig vekst ikke er unaturlig: – Når man starter fra null tar det tid å bygge opp årsomsetni­ngen.
 ?? ??
 ?? FOTO: PRIVAT (FOLKEBLADE­T) ?? Bedriften til Kenneth Johannesse­n går som det suser etter at de investerte i flere kjøretøy. Arkivbilde.
FOTO: PRIVAT (FOLKEBLADE­T) Bedriften til Kenneth Johannesse­n går som det suser etter at de investerte i flere kjøretøy. Arkivbilde.
 ?? FOTO: ISABELL HAUG ?? Nord-Troms Glass har hatt god vekst de siste årene.
FOTO: ISABELL HAUG Nord-Troms Glass har hatt god vekst de siste årene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway