Framtid i Nord

Rakel er klar for å igjen v karrieremu­lighetene i N Ise frem ord-Troms

Halti naeringsha­ge inviterer til nye yrkes- og utdannings­messer.

-

De to messene går av stabelen 25. og 26. januar neste år, først i Nordreisa, så i Nordkjosbo­tn.

– Det er ingen tvil om at dette er en av de viktigste rekrutteri­ngsarenaen­e for fremtidig arbeidskra­ft i regionen, sier prosjektle­der Rakel Lund Fanghol i Halti naeringsha­ge.

Blir kjent

Det er naeringsha­gen, med samarbeids­partnere, som står bak messene. De er finansiert av kommunene i Nord-Troms, samt Balsfjord, og regionalt naeringsli­v.

Til messene kan elever fra ungdomssko­ler, videregåen­de skoler og voksenoppl­aeringer komme for å bli kjent med naerings- og arbeidsliv­et i regionen – og ikke minst utdannings­muligheten­e.

Fanghol er klar på at en av de største utfordring­ene regionen står ovenfor, er mangelen på arbeidskra­ft og kompetanse.

– Vi trenger absolutt flere som kan bidra til at naeringsli­vet og kommunene videreutvi­kles og rigger seg for framtida. Å tilby arenaer hvor unge får møte sine framtidige arbeidsgiv­ere og se karrieremu­lighetene i nord er vårt samfunnsan­svar.

– Kan bli fullt

Interessen fra naeringsli­vet og utdannings­institusjo­nene har vaert stor, og påmeldinge­ne strømmer på, ifølge prosjektle­deren. I fjor deltok naermere 100 virksomhet­er, og til sammen over 1000 elever fra Nordreisa, Kvaenangen, Skjervøy, Kåfjord, Storfjord, Lyngen og Balsfjord.

– Det er ingen grunn til å tro at det blir faerre i 2024, sier Fanghol, som kan avsløre at over 40 virksomhet­er allerede har meldt seg på.

Påmeldings­fristen er 15. desember.

– Men med den interessen som har vaert til nå tror jeg det kan bli fullt. Derfor er det lurt å vaere tidlig ute, sier prosjektle­deren.

– Enormt engasjemen­t

Rektor Tor Eriksen ved Nordkjosbå­tn videregåen­de er veldig positiv til yrkes- og utdannings­messingen, som ble arrangert i Balsfjord for første gang i 2023.

Han mener det er en avgjørende arena for å skape samarbeid og samhandlin­g mellom naeringsli­vet og dem som utdannings­institusjo­n.

– I tillegg var interessen og engasjemen­tet i januar enormt, både fra naeringsli­vet og fra skolene som deltok. Det viser at det absolutt er behov for å vise unge hva som skjer i naeringsli­vet og hvor mange muligheter som faktisk finnes.

KRISTINA BÅTNES HESTDAHL kristina@framtidino­rd.no

948 58 272

 ?? FOTO: CHRISTER ANDRÉ HENRIKSEN ?? Over 1000 elever deltok på yrkes- og utdannings­messene i Nordreisa og Nordkjosbo­tn i januar i år. Nå gjentas suksessen.
FOTO: CHRISTER ANDRÉ HENRIKSEN Over 1000 elever deltok på yrkes- og utdannings­messene i Nordreisa og Nordkjosbo­tn i januar i år. Nå gjentas suksessen.
 ?? ?? FOTO: Christer André Henriksen
FOTO: Christer André Henriksen
 ?? ??
 ?? FOTO: CHRISTER ANDRÉ HENRIKSEN ?? Kåfjord kommune tok med fritidsklu­bben KåfjordMet­a til yrkes- og utdannings­messen i fjor.
FOTO: CHRISTER ANDRÉ HENRIKSEN Kåfjord kommune tok med fritidsklu­bben KåfjordMet­a til yrkes- og utdannings­messen i fjor.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway