Framtid i Nord

Kjører buss til Legofinale­n i Mo i Rana

Neste helg skal laget Rockit fra Skjervøy forsvare kommunes farger i den skandinavi­ske finalen i Mo i Rana. Først skal de bare kjøre 70 mil i buss.

- TORBJØRN O. KARLSEN torbjorn@framtidino­rd.no 926 64 354

First Lego League-laget Rockit fra Skjervøy skal sammen med Straumfjor­dnes skole og Lyngsdalen Oppvekstse­nter represente­re Nord-Troms i den skandinavi­ske finalen i Nordlands-byen 1. - 3. desember.

Skjervøy-laget er et privat lag og ble champions nr. 2 på det regionale arrangemen­tet på Skjervøy tidligere i november. Nå må man bruke timene godt fram mot finalen, sier veileder og forelder Hanne Bjørvik.

– Det blir litt forberedel­ser, ja. Elevene leser dommerrapp­orter fra konkurrans­en på Skjervøy og prøver å forbedre det man fikk kritikk på der.

Selve Lego-roboten har blant annet vaert litt ustabil, så den jobber man med, sier Bjørvik.

App med joik

I tillegg jobber elevene blant annet med en app der man blant annet kan laere å joike.

– Det er ganske innovativt. Vi har ikke sett at det finnes en slik app fra før av. Så vi skal spinne videre på det og få det samiske inn i prosjektet, sier Bjørvik.

Samkjøring med buss

Det koster litt å dra en gjeng til Mo i Rana. Dermed er det ikke bare øving som må til. Det må også samles inn penger.

– Ja, vi må samle inn penger til både reise, opphold og mat. Så da snakker vi om 70.000 100.000 kroner og da trenger vi sponsorer. Vi skal kjøre buss sammen med Straumfjor­dnes skole. Heldigvis har vi en bussjåfør i foreldregr­uppa, sier

Bjørvik, som sier elevene gleder seg til intensive dager i starten av desember.

– Dette er aktive barn som har mye å gjøre på fritiden allerede. Så kommer First Lego League i tillegg. Ettersom de er et privatlag, så kan de ikke sette av tid i skoletiden til å forberede seg. Så da må det ryddes plass i en allerede full timeplan, sier Bjørvik.

Ha det gøy

Hun sier at elevene har ambisjoner om å gjøre det bra i den skandinavi­ske finalen og satser på å sanke mer poeng på robotkjøri­ngen enn sist.

– Går vi videre, så går vi videre. Men hvis ikke, så er det viktigste at vi har hatt en fin turnering. Vi skal kose oss, ha det gøy og nyte samholdet i gruppa, sier Bjørvik.

 ?? FOTO: VILDE MARIE RØSNES KARLSEN ?? VINNERLAGE­NE: Lagene fra Skjervøy og Nordreisa skal reise i lag med buss til skandinavi­sk finale i Nordland.
FOTO: VILDE MARIE RØSNES KARLSEN VINNERLAGE­NE: Lagene fra Skjervøy og Nordreisa skal reise i lag med buss til skandinavi­sk finale i Nordland.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway